תת-שוק מהווה חלק משוק כולל, אך יש לו מספר מאפייני פעולה ייחודיים. לדוגמה, ניתן לפצל את שוק הבנקאות לשווקי המשנה של כרטיסי אשראי, הלוואות לדיור, חיסכון מקוון וכן הלאה. מוסדות פיננסיים גדולים ככל הנראה יפעלו בכל שווקי המשנה הללו, ואילו שחקנים קטנים ומומחים עשויים לפעול רק בשני תת שווקים. המשמעות היא שבכל תת-שוק יהיה מערך תחרותי שונה ומבנה שוק.
בכל הקשור לנדל”ן ועוד נדל”ן אמריקאי, זו כבר אופרה אחרת.
לאחרונה נחשפה חמישיית ה- Sub Market המובילה עם כמות הדירות החדשות בארה”ב, והתוצאות מפתיעות: הנהירה הגדולה עוזבת את מרכזי הערים המוכרות ומתרחבת אל שכונות חדשות שמציעות הזדמנויות חדשות.
Sub Market (בהקשר של נדל”ן) הוא אזור קטן ומוגדר בתוך השוק הגדול, כגון שכונה או פרבר. בעוד שגבולות השוק הם גבולות רשמיים שנקבעים על ידי סוכנות ממשלתית, הגבולות של הסאב-מרקט נקבעים על ידי משקיעים וברוקרים.
שיקגו ויוסטון נמצאות בחמישייה הפותחת- במקום השני נמצאות השכונות Streeterville ו-River North בשיקגו עם 2,924 דירות חדשות ו- 3,360 דירות תחת בנייה כעת. את הדברים מוסר רועי מרציאנו, שותף מנהל בחברת CITYR המתמחה בהשקעות בנדל”ן אמריקאי.
כמעט כל הדירות החדשות אשר נבנו בעיר שיקגו שבמדינת אלינויי נבנות בבניינים רבי-קומות. את החמישייה סוגרת דאונטאון יוסטון שהתאוששה מההלם של נפילת מחירי הנפט לפני כמה שנים.
כמות הדירות החדשות בשכונת River Oaks עומדת על 2,473 מה שהופך את שכונות הסאב-מרקט ביוסטון לסאב-מרקט החמישי בגודלו בארה”ב.
מרציאנו מוסיף כי התושבים שאיבדו את בתיהם בהוריקן הארווי עזרו לאכלס את הדירות החדשות וכתוצאה מכך אחוז הדירות הפנויות ביוסטון ירד מ-9.1% בשנה הקודמת ל-6.3% בשנה הנוכחית. צמיחת מקומות העבודה ביוסטון תרמה גם כן לגידול הביקוש לדירות בסאב-מרקט והפכה את האיזור למבוקש יותר .