מדוע לבצע ניתוח הקצעת שורשים ולא ניקוי חניכיים?
ניקוי חניכיים מומלץ לכל מי שצריך. יותר מכך, מומלץ להגיע לבדיקה אצל השיננית פעם או פעמיים בשנה ולבדוק אם יש צורך לבצע ניקיון של האבנית. אנשים אשר לא ביצעו ניקיון, שחולים במחלות שונות שמגבירות את היתכנות המחלה ואנשים אשר מכל סיבה אחרת הגיעו למצב בו המחלה נכנסה עמוק לחניכיים, יצטרכו לעבור ניתוח להקצעת שורשים כיוון שהניקוי הרגיל לא יוביל לתוצאה הרצויה.
האם התהליך מתבצע במפגש אחד?
התשובה לכך לא יכולה להיות חד משמעית אלא תלויה במצב של הפה והחניכיים. לעתים יש צורך בשני מפגשים על מנת לכסות את כל חלקי החניכיים שנדבקו בחיידקים ולעתים יהיה צורך להגיע לחמישה מפגשים. המטרה של התהליך היא לאפשר לך ליהנות מפה בריא בזמן הקצר ביותר, אך בלי לוותר על היעילות של התהליך.
האם הניתוח להקצעת השורשים כואב?
הניתוח עצמו אינו אמור לכאוב כיוון שהוא מתבצע בהרדמה חלקית. עם זאת, יכולה להיות תחושת אי נוחות כמו בכל טיפול שיניים. בסיום ניתוח הקצעת שורשים יכולה להיות תחושת אי נוחות אשר אמורה לחלוף ביממה שלאחריו.
מה עושה הרופא במהלך הטיפול?
במהלך ניתוח הקצעת שורשים הרופא מנקה את פני השטח של השורש מכל מזיק כולל אבנים וחיידקים שיכולים להיות במקום. הפעולה מתבצעת באופן מכני ובעזרת מכשיר אולטרה-סוני וכלים ידניים. בסיומו של התהליך הפה יהיה נקי מחיידקים והמצב של החניכיים יכול להשתפר באופן משמעותי.
האם ישנן תופעות לוואי לאחר הניתוח?
אצל חלק מהאנשים תהיה רגישות מוגברת לחום או קור בשבועות שלאחר ביצוע הניתוח. יש לזכור כי מדובר על תהליך בחניכיים ושינוי של המצב הקודם. כיוון שמדובר ברקמה עדינה ואזור שהוא באופן טבעי רגיש, יכולה להופיע רגישות לאחר ניתוח הקצעת השורשים.
כיצד ניתן לבחור רופא שמתאים לביצוע הפרוצדורה?
ראשית חשוב מאד לבחור ברופא בעל ניסיון בתחום זה. יש לשים לב כי הרופא עונה על כל שאלותייך עוד לפני שהוא יקבע את התאריך בו יתבצע הניתוח להקצעת השורשים. נוסף לבחירה של הרופא, יש לבחור גם את המרפאה המתאימה. חשוב לוודא כי יהיה לך מענה גם לאחר סיום הפרוצדורה. לבסוף, כדאי להעדיף מרפאת שיניים ברחובות שתהיה קרובה למקום מגורייך ולא תדרוש ממך נסיעה שתקשה עלייך להגיע אל כל המפגשים.