הזמנתם אורחים לחג ועליכם להכין תפריט ולתכנן את הארוחה? אין סיבה לדאגה. אם מתכננים את האירוח היטב, החוויה יכולה להיות קלה ומהנה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את ארוחת החג ואפילו להספיק לנוח לפני הגעת המוזמנים.
תכנון התפריט
ראשית כדאי להתחיל בתכנון המנות בהתאם למספר המשתתפים, ולא לחכות לרגע האחרון. עדיף להכין את הרשימה זמן רב מראש, כך תוכלו לחלק את הקניות בקום לרכוש הכול ביום אחד. באופן זה ישאר לכם מספיק זמן לעשות השלמות אם חסר מצרך כלשהו. רצוי לבחור במגוון סלטים, תוספות, מנות עיקריות וקינוח.

חשוב לבחור במנות שאינן דורשות זמן הכנה ארוך ואינן מסובכות, ואפילו כאלה שכבר הכנתם בעבר והצליחו, כך ירד מפלס הדאגה ותוכלו ליהנות מההכנה. אם מדובר על הכנת ארוחת חג שבועות 2020, התפריט יתמקד במאכלים חלביים, ויכול לכלול מספר סלטים, פשטידות ומאפים. כשאתם מכינים תפריט, רשמו את המצרכים שעליכם לקנות לכל מנה, כך תהיו בטוחים שלא שכחתם פרט כלשהו ברגע האחרון. את הקניות מומלץ לעשות יום לפני האירוח לפחות, כך תוכלו להכין חלק מהמנות כבר יום מראש. אם ישנם אורחים בעלי רגישויות למזון כלשהו, צמחונים או טבעונים תכננו כמה מנות שיותאמו לטעמם ולצורכיהם.
תכנון הכנת המנות
כדי להקל על ההכנות ולהשאיר זמן פנוי למנוחה ביום האירוח, תכננו מראש אילו מנות תכינו יום קודם או אף מספר ימים לפני האירוח, ואילו מאכלים יש להכין באותו יום. אם החלתם בהכנות וכבר בשלתם מספר מנות הקפידו לאחסן אותם בכלים אטומים ולהקפיאם, הדבר יקל עליכם את ההתארגנות ביום האירוח. הכינו לעצמכם רשימה מסודרת שבה מפורט בדיוק מה עליכם לעשות ומה נשאר להכין. החל מהמנות המצריכות זמן הכנה ארוך וכלה במנות שניתן להכין ממש ברגע האחרון, כמו סלטי ירקות טריים.
הציוד הדרוש להגשה
ארוחות חג מרובות משתתפים מצריכות לעיתים השלמת ציוד לאירוח, הכולל צלחות תואמות, כוסות וסכו"ם. כדאי לוודא מראש שיש לכם מספיק כלים עבור כל המוזמנים. החליטו מהם כלי ההגשה לכל מנה, וביום האירוח הוציאו אותם והניחו בהישג יד. אם אלו כלים שלא נמצאים בשימוש יום-יומי, הכינו אותם מראש.
עורכים שולחן
תכננו את עריכת שולחן החג ודאגו למפות תואמות שיספיקו לכסות שולחן ארוך. אם ישנם ילדים בין האורחים, החליטו מראש אם להכין שולחן נפרד עבורם או להושיבם עם המבוגרים. את קישוטי השולחן, בין אם אלו זרי פרחים ובין אם אלו נרות, כדאי לתכנן כך שלא יתפסו מקום רב על השולחן ולא יפריעו למסובים.
אחרי שהארוחה מתוכננת היטב, המצרכים מוכנים, לוח הזמנים לכל שלב ברור וכלי ההגשה נמצאים לפניכם, השאירו לעצמכם זמן למנוחה. חשוב שלא תגיעו לארוחת החג עייפים ומותשים אחרי יום עבודה ארוך של הכנות, כך תוכלו ליהנות הן מהאורחים והן מהארוחה.