פיצה־פיתה
אחד מסגנונות הכנת הפיצה הקלאסיים ביותר, למי שאין לו זמן ומעוניין לאכול פיצה בתוך חמש דקות לכל היותר. את הפיצה הזו נכין מפיתה שאותה חתכנו על שתיים, על כל מחצית פיתה נמרח רסק־עגבניות או קטשופ לפי העדפתנו ונוכל לתבל עם עשבי תיבול מעט אבקת שום ותבלין פיצה. כעת, נפזר על הפיצה־פיתה גבינה צהובה מגורדת או שנניח עליה פרוסה או שתיים של גבינה צהובה מהקופסה. הכניסו למיקרוגל או לטוסטר אובן לחמש־עשר דקות והרי לנגד עיניכם פיצה־פיתה טעימה שהוכנה במספר דקות בודדות.

פיצה־מלאווח
למי שאוהב את שכבות המלאווח ורוצה להתענג על ביס קרנצ'י במיוחד כדאי לנסות את המתכון הבא: הניחו במחבת גדולה מלאווח וחממו אותו מספר דקות, הפכו את המלאווח כאשר צד אחד שלו מתחיל להזהיב קלות. כעת, בעזרת סכין פתחו את המלאווח במרכזו והניחו מחצית ממנו על צלחת בצד. מרחו על החצי שנשאר במחבת מעט רסק עגבניות או קטשופ, תבלו לפי טעמכם ופזרו גבינה צהובה או גבינת מוצרלה. אפשר להוסיף זיתים, תירס, בצל או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. כעת סגרו את המלוואח עם החצי שמונח על הצלחת והפכו אותו במחבת. המתינו מספר דקות עד שהגבינה תימס והגישו.
בורקס־פיצה
מתחשק לכם מאפה מבצק עלים שמתפצח עם הנגיסה הראשונה, הנה מתכון לפיצה מאחד הבצקים הטעימים שיש. להכנת הבורקס־פיצה כל שאתם זקוקים לו הוא: בצק עלים, רוטב עגבניות לפיצה, גבינה צהובה, גבינה בולגרית וזיתים. להכנת הבורקס חתכו את בצק־העלים לרוחב כחמישה עשר סנטימטרים, כעת מרחו עליו את רוטב העגבניות לפיצה (לגרסה הקצרה ביותר רכשו צנצנת של רוטב זה), פזרו גבינה צהובה וגבינה בולגרית יחד עם הזיתים. כעת, גלגלו את הבצק לרולדה וחתכו ממנה פרוסות בעובי של שני סנטימטרים. סדרו על גבי מגש אפייה, הברישו מעט ביצה ופזרו מעל שומשום (למי שאוהב). הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך עשרים דקות. תוכלו להגיש את הבורקס־פיצה לצד סלט ירקות מרענן.
פיצה זריזה ללא שמרים
אם אתם חושקים בבצק מעשה ידיכם, אך לא מעוניינים להמתין עד שהבצק יתפח, זהו המתכון המושלם עבורכם! להכנת הבצק תזדקקו לקמח תופח, גביע של יוגורט טבעי, חומץ או מיץ לימון, שמן זית ומלח. להכנת רוטב העגבניות תזדקקו לעגבניות מגוררות גס או קופסת עגבניות מרוסקות, שיני שום קצוצות, רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל. ולסיום תזדקקו לגבינה צהובה מגוררת ותוספות כגון: זיתים קצוצים, תירס, פלפלים פרוסים ועוד.
אופן הכנת הבצק: בקערה מניחים את כל רכיבי הבצק ומערבבים יחד. לאחר קבלת תערובת אחידה כסו בניילון נצמד והמתינו כרבע שעה.
אופן הכנת רוטב העגבניות: בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד לבלילה אחידה. בינתיים רפדו תבנית אפייה עם נייר אפייה וחממו את התנור מראש לחום גבוה של 220 מעלות
הניחו את הבצק על גבי נייר האפייה ועם ידיים משומנות החלו לרדד ולמתוח אותו כלפי חוץ, תנו לבצק לנוח כעשר דקות, רבע שעה ומרחו עליו את רוטב העגבניות שהכנתם בקערה. מעל הרוטב פזרו את הגבינה ואת התוספות שבחרתם עבור הפיצה שלכם.
הכניסו לתנור לעשרים דקות עד שהבצק יקבל גוון זהוב והגבינה תימס.
פיצה ללא גלוטן מבצק זוקיני
בין אם אתם רגישים לגלוטן ובין אם אתם רק נמנעים מאכילתו, זהו מתכון פיצה מהיר במיוחד עבורכם.
להכנת בצק הזוקיני הנפלא תזדקקו לזוקיני בינוניים מגורדים עם קליפתם, ביצים, כוס פתיתים מיוחדים לפיצה קולקשן, קוטג' 5% , שיבולת שועל דקה ללא גלוטן וקורנפלור.
מצרכים נוספים: רוטב עגבניות לפיצה, גבינת עמק 9% מגוררת ותוספות לבחירה לפי העדפותיכם האישיות כגון: פטריות, בצל, תירס, זיתים ועוד.
אופן ההכנה: בקערה גדולה הניחו את כל המצרכים של הבצק וערבבו היטב. בתוף תבנית אפייה עם נייר אפייה הניחו את תערובת הזוקיני עד לגובה של סנטימטר אחד. חממו מראש תנור לחום של 190 מעלות ואפו את תחתית הזוקיני כחצי שעה עד שיזהיב. הוציאו את הבסיס מהתנור, מרחו עליו את רוטב העגבניות לפיצה ופזרו מעליו את הגבינה. הוסיפו את התוספות שאתם אוהבים והחזירו לתנור לעוד רבע שעה, עשרים דקות עד שהגבינה תימס והגישו.