לפני כ-15 שנה ההשוואה הייתה פשוטה. היו בנמצא כארבעה מכוני פסיכומטרי גדולים ומוכרים: אנקורי, קידום, HIGH Q ויואל גבע. מאז זרמו הרבה מים בירדן, וגם צצו להם מכוני פסיכומטרי שמציעים אלטרנטיבה טובה עם שיטות חדשות להכנת התלמיד לבחינה. תוכלו למצוא ביניהם את מור קורן, ליאור כהן, ניב רווח ועוד. התחרות שהתפתחה בעקבות הקמת המכונים טובה מצד אחד לסטודנט, ומצד שני מאתגרת את המכונים. כדי לעזור לתלמיד להשוות בין מכוני הפסיכומטרי הקיימים בשוק החלטנו להתמקד בפרמטרים החשובים לכלל התלמידים.

הפרמטרים שיעזרו לרוב התלמידים למקסם את התוצאה בבחינה הם: רמת הוראה, ליווי אישי של התלמיד במהלך הקורס, מעטפת טכנולוגית, כמות תרגול, מחיר, ולקינוח – בדקנו את ממוצע הציונים במכונים השונים, כי בתכלס – זה מה שהכי חשוב. תוצאות!
רמת ההוראה: המכונים השונים שנבדקו מתהדרים בצוות ותיק ומנוסה. המנוסה שבהם הוא יואל גבע, שם רוב המורים בעלי ותק של יותר מ-10 שנים. לרוב, המדריכים עבדו והוכשרו במכונים אחרים ולאחר מכן עברו לעבוד ביואל גבע, ומשום כך רמת ההוראה לא תמיד אחידה. מכונים רבים מכשירים את המורים בעצמם ולכן המורים מעבירים את החומר בצורה דומה. כדאי ואף מומלץ לבדוק את רמת ההוראה ולבקש לראות שיעור ניסיון לפני הרישום לקורס. טוב מראה עיניים מאלף מילים!
ליווי אישי – ברוב המכונים שבדקנו, המורים זמינים בווטסאפ לכל שאלה שתתעורר. עם זאת, הוטרדנו מאוד מכמות התלמידים בכיתה. ברוב המכונים יש בממוצע כ-30 תלמידים בכיתה. מספר תלמידים שלמדו ביואל גבע למדו בכיתה של כ-40 תלמידים. הופתענו לטובה ממכון מור קורן, שמלמד בכיתות קטנות, לרוב של 10 תלמידים.
מעטפת טכנולוגית – אחד הדברים החשובים כיום, בעקבות הקורונה, הוא המעטפת הטכנולוגית של הקורס. כלומר האפשרות להשתתף ולצפות בשיעורים גם מרחוק, באמצעות עזרים טכנולוגיים. רוב מכוני הפסיכומטרי הסתגלו די מהר למצב של למידה מרחוק, ומציעים פתרונות שונים לקשיים שההוראה מעלה דרך הזום. בין הפתרונות – סרטונים באתרי האינטרנט, תרגול נוסף באתרים ושיעורי תגבור בזמנים שבהם לא מתאפשר ללמוד בכיתה כדי לפצות על הקושי בלמידה מהבית. בנוסף, חלק מהמכונים מציעים שידור של השיעורים גם במצב שבו לומדים בכיתה, לאלו החוששים להידבק ומעדיפים ללמוד מהבית.
כמות התרגול – כדאי לבדוק את כמות התרגול בכל נושא ואת ספרי הקורס השונים. כדי להצליח בפסיכומטרי, יש צורך בתרגול רב. רוב המכונים שנבדקו מציעים ספרי לימוד עם אלפי תרגילים. ההשוואה בין ספרי הקורס העלתה נקודה מעניינת. ברוב המכונים, המורה מלמד בין 6 ל-8 תרגילים בכל נושא. את השאר תידרשו לעשות לבד בבית. המכון שמציע הרבה יותר תרגול בזמן הלימוד הוא מור קורן, שם תוכלו למצוא כ-18 עד 20 תרגילים בכל נושא. כלומר, חלק גדול מהתרגול מתבצע בכיתה עם מדריך צמוד.
מחיר – הדבר הראשון שהרבה תלמידי פסיכומטרי רוצים להשוות הוא המחיר. אף אחד לא רוצה לשלם יותר, אם אפשר להשיג את אותה תוצאה ולשלם פחות. מצד שני, אין ארוחות חינם, מחיר נמוך עלול להתבטא ברמת הוראה נמוכה, בספרי לימוד לא מעודכנים או בלימודים בכיתה גדולה מדי, מה שיפגע בתוצאה של התלמיד! לא מומלץ לבחור קורס רק בגלל מחירו הזול – הזול עולה ביוקר! לבזבז שלושה חודשים מהחיים, להוציא ציון נמוך ולחזור על התהליך פעם נוספת זה ממש לא כלכלי!
טווח המחירים במכונים שנבדקו רחב מאוד ונע מ-4,650 שקל לקורסים במכונים פחות ממותגים, כמו אנקורי, ובין 9,850 שקל, כמו יואל גבע. באופן כללי, המחיר הממוצע לרוב נע בין 5,960 שקל ל-7,980 שקל. כדאי לדעת – ברוב הקורסים יש הנחות של אלפי שקלים לחיילים ולבנות שירות.
ציון – הפרמטר האחרון שבדקנו הוא ממוצע הציונים. האמת היא שנדהמנו מהממצאים. הנחנו מראש שיואל גבע, בגלל היותו המותג המוכר ביותר בשוק, ינצח בקטגוריה זו. מהבדיקה שעשינו מצאנו שהתוצאות הגבוהות ביותר הן דווקא של מכון קטן שכבר הזכרנו קודם, מור קורן, עם ממוצע ציונים של כ-630 נקודות – כ-100 נקודות מעל הממוצע! הנתון מדהים כשמביאים בחשבון שממוצע הציונים בין כלל הניגשים לפסיכומטרי הוא כ-534 בשנים האחרונות, ואלה שלמדו בקורסים השונים משפרים את הציון שלהם לרוב בכ-30 נקודות. אנו מודים שהדבר עורר את סקרנותנו ולכן תפסנו את מור קורן לשיחה קצרה כדי שישתף את הקוראים במה כדאי להתמקד ואיך להשוות בין מכוני הפסיכומטרי על מנת להצליח בבחינה.
מור קורן: "האמת היא שזה די פשוט. המכונים הגדולים משקיעים הרבה מהכסף שהתלמידים משלמים בפרסום. אני מעדיף להשקיע בחומרי לימוד, בכיתות קטנות ובמורים איכותיים ומתגמל את המורים בהתאם לתוצאות של התלמידים בבחינה."
"בנוסף, הדבר הכי חשוב במבחן הפסיכומטרי הוא לפתור תרגיל בדקה. על מנת לתת לתלמיד ארגז כלים אמיתי, הלימוד בכיתה קטנה מאפשר לנו ללמד ברוב הנושאים כ-18 תרגילים שונים, פי 3 יותר תרגילים בהשוואה למכונים מתחרים בענף. התלמיד יוצא מהכיתה לאחר שעבר על הרבה יותר סוגי תרגילים, קל לו יותר להתמודד עם התרגול בבית, ויש לו מספיק כלים כדי להצליח לפתור תרגילים על זמן בפחות מדקה. בנוסף, אני משתדל שרמת התרגילים תהיה מעט מעל הממוצע בפסיכומטרי. אמנם זה הופך את הקורס לקשה יותר, אבל התוצאות בפסיכומטרי מדברות בעד עצמן!"
לסיכום: כדאי להשוות בין קורסי פסיכומטרי ולהביא בחשבון את כלל הפרמטרים. המחיר חשוב, אך הוא לא העיקר. שימו לב שאתם משלמים על קורס שיביא אתכם לתוצאה הרצויה. בדקו היטב את רמת ההוראה, את גודל הכיתה ואת רמת חומרי הלימוד. כך תגיעו מהר יותר לתוצאה שתוביל אתכם לאקדמיה כבר בשנה הבאה!
האמור בכתבה כולל תוכן ומידע מסחרי/שיווקי, ומערכת מקור ראשון אינה אחראית למהימנותו. פרסום התכנים והמידע המסחרי בכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה מצד מערכת מקור ראשון לרכוש ו/או להשתמש בשירותים או המוצרים בכתבה.