אתם אולי לא נמנים בין אלו שידליקו עבורה נר או זיקוק, אך אתם מודעים לכך שהקורונה "חוגגת" שנה. לצד אלו המעידים כי שנת הקורונה תקעה אותם, ערערה את יציבותם והפכה את עולמם, ישנם אלו שעבורם 2020 הייתה בעיקר מעוררת ומלמדת.
בשעה טובה, ישראל יצאה מהסגר השלישי, והחזרה לשגרה המוכרת (כן, שגרת טרום הקורנה), נראית קרובה יותר מתמיד. זהו הזמן עבורכם – אנשים פרטיים ואלו העומדים בראשם של עסקים קטנים, לסכם את השנה החולפת! הקורונה אולי לא הייתה מורה עוטפת ואהובה, אך היא בהחלט ראויה לתואר "מורה לחיים". אז אילו שיעורים היא העבירה ומה ניתן ללמוד ממנה?
ישנם פתרונות טכנולוגיים מתקדמים – חבקו אותם!
משבר הקורונה הזכיר לבעלי עסקים קטנים כי מאחורי כל עסק מצליח, עומדים עובדים מוצלחים. עם זאת, העובדים המוצלחים זקוקים לציוד מוצלח (לדוגמא, קופה ממוחשבת מומלצת לעסק). עסקים שלא הצטיידו בפתרונות תקשורת מתקדמים, נאלצו להשהות את פעילותם, גם אם טכנית יכלו לבצע אותה מביתם.

דוגמא לכך הם העסקים שהתפשרו על מרכזיות אנלוגיות. לא שמרכזיות אלו לא עושות את עבודתן, אלא שהן מוגבלות במה שהן יודעות לעשות וכך גם מגבילות את המשתמשים בהן. עסקים עם מרכזייה בענן לעומת זאת, המשיכו לתקשר עם עובדים, לקוחות ועמיתים מחו"ל גם כשהיו בביתכם.
מנוחה חיונית, נחוצה ומבורכת!
נגיף הקורונה לא ממש שאל, אלא קבע: שבו לנוח בבית! עבור אנשים פעילים, עסוקים וכאלו שרגילים לשגרה קדחתנית, השהות הממושכת בבית הייתה אולי הדבר הקשה ביותר. כיום, במבט לאחור, אתם מבינים כי המנוחה שהעניקה לכם הקורונה, היא מתנה יקרת ערך (מהסוג שכדאי שתקנו לעצמכם מדי מפעם).
"הישיבה בבית" עבור רבים לא הייתה פאסיבית, אלא שהיא עודדה התבוננות, בדק בית פנימי, מחשבות על ההווה וסימון מטרות לעתיד.
לשנות את היעד? זו אפשרות. לחשב מסלול מחדש? אפשרות טובה יותר!
משבר הקורונה שיבש, ערער ואתגר את כל מה שהיה מוכר. כתוצאה מכך, היו בעלי עסקים קטנים שהחליטו לשנות מסלול בעקבות המשבר – להפוך מעצמאיים לשכירים. הצורך להרגיש ודאות ויציבות תעסוקתית, גרם להם לוותר על מפעל חייהם. מנגד, בעלי עסקים שהסתייעו ביועצים עסקיים ופיננסים (או כאלו שהאמינו שחייבת להיות דרך אחרת), אימצו גישה אחרת: לחשב את המסלול מחדש מבלי לשנות את היעד הסופי.

וכך, הקורונה עודד רבים להמציא את עצמם מחדש! ישנם אינספור סיפורי הצלחה על עסקים מעוררי השראה, ששינו את מסלולם במטרה להתאים עצמם למציאות החדשה:
- חנויות תכשיטים שהחלו למכור מארזי DIY להכנת תכשיטים בבית
- מסעדות שהחלו למכור אוכל מוכן בסופי שבוע / ערכות פיקניק
- אמנים שמכרו כרטיסים להופעותיהם בזום
- ברים ששלחו מארזי קוקטיילים עד לבית הלקוח
- מוקדי טלמרקטינג שהתקינו מרכזייה בענן וכך המשיכו לעבוד ולמכור מהבית
- חנויות שהעתיקו את פעילותן מהאופליין לאונליין (וחסכו על הדרך את הוצאות השכירות, חשמל, מים ועוד…).
צ'ק בוקס מציעה לכם לקבל ייעוץ אובייקטיבי עם איש מקצוע – ללא עלות וללא התחייבות.
פתיחת סניף חדש בעיצומו של המשבר? כלכלית!
בתקופות משבר, הנטייה הטבעית היא לצמצם, לחסוך ולשקול צעדים בכובד ראש. והנטייה הטבעית של אלו שיצירתיותם פורחת בזמני משבר? לחשוב מחוץ לקופסא, לפרוץ גבולות ולהתרחב! אז מי אמר שהקמת סניף אונליין חדש היא צעד פזיז בתקופה של משבר כלכלי? חנויות האונליין פרחו במשבר הקורונה! לא רק שבזכותן עסקים שרדו, אלא שהם הפכו את תקופת המשבר לרווחית.

במה מותנית פתיחת "סניף אונליין"? בהקמת אתר מסחר ובהתקשרות עם חברות סליקה. גם בימים אלו, כשהמשק נפתח בהדרגה, ראוי להשקיע עם הקמת חנות אונליין המאפשרת להתרחב ולהגדיל מכירות.
האמור בכתבה כולל תוכן ומידע מסחרי/שיווקי, ומערכת מקור ראשון אינה אחראית למהימנותו. פרסום התכנים והמידע המסחרי בכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה מצד מערכת מקור ראשון לרכוש ו/או להשתמש בשירותים או המוצרים בכתבה.