חג שבועות כבר מאחורינו אבל טעמן של עוגות הגבינה עדיין בפה. אין כמו טעמה העדין, הנימוח והמתקתק קלות של עוגת גבינה לצד הקפה של הבוקר או כקינוח בסיום ארוחה נהדרת. אז לא צריך לחכות עד שבועות הבא, ולא צריך להתאמץ עם מתכונים מורכבים כדי להגיע אל הפרוסה הנכספת. אפשר להכין עוגות גבינה מצוינות וטעימות כבר עכשיו ובזמן מהיר.
עוגה בחושה בעשר דקות
עוגה בחושה שבה מערבבים את כל החומרים יחד, מכניסים לתנור וממתינים לתוצאה, זו העוגה המהירה והפשוטה ביותר להכנה. אם נרצה עוגת גבינה תוך פחות משעה, זה המתכון המתאים ביותר. בקערה גדולה נערבב גבינה לבנה, סוכר, שמן, סוכר וניל ומעט קוקוס. נוסיף ביצים לאט אחת אחרי השנייה. בסוף נוסיף קמח ונערבב בתנועות קיפול עדינות. כאשר נקבל בלילה אחידה ללא גושי קמח נדע שהיא מוכנה. את הבלילה נעביר לתבנית או שתיים של אינגליש קייק ונכניס לתנור למשך ארבעים דקות. כאשר העוגה מקבלת גוון שחום ויפה נוכל להוציאה, לתת לה להתקרר מעט ולאכול בהנאה רבה.

גבינה ופירות יער – שילוב מנצח
גם אם מכינים עוגה בזמן שיא, אין סיבה שלא תהיה מושקעת ועם שילוב טעמים מדהים של גבינה ופירות יער. נתחיל בהכנת הבסיס על־ידי טחינה של ביסקוויטים פתי בר, הוספת חמאה מומסת וסוכר. את התערובת שנקבל נשטח בתבנית אפייה ונכניס לתנור לכמה דקות להתייצבות. נוציא מהתנור, נקרר מעט ונכניס למקפיא לכמה דקות נוספות. בינתיים נכין בלילה לעוגת גבינה לפי ההוראות על המכל ונכניס למקרר לשעה. לציפוי פירות יער נשתמש בחבילת פירות יער קפואים שהפשרנו, נטחן אותם בבלנדר עם סוכר ומים עד שנקבל מרקם של משחה. נבשל בסיר קטן עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לרתוח. נוריד את הסיר מהכיריים ונצנן כמה דקות. לסיום, נמזוג את הרוטב על הבלילה המוכנה בצורת טיפות גדולות ו"נצייר" עם קיסם צורות על העוגה לקבלת מראה מרשים ומעניין. נכניס לתנור ונאפה כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שמרכז העוגה מתייצב. נוציא מהתנור ונמתין להתקררות מלאה לפני שנאכל.
גבינה ופירורים ללא אפייה
אי אפשר לחשוב על עוגות גבינה בלי שיעלה מתכון אחד לפחות של עוגת גבינה עם פירורים. זו עוגה קלה ופשוטה שאפשר אפילו להכין עם הילדים ואינה דורשת אפייה. אפשר להכינה בבוקר בכמה דקות והיא תהיה מוכנה בערב או אפילו יום מראש. ההכנה עצמה מהירה מאוד. נטחן ביסקוויטים במעבד מזון, נפסיק לפני שנקבל מרקם של חול. נוסיף חמאה מומסת במיקרוגל וסוכר ונערבב היטב. נניח את הפירורים בתבנית אפייה עגולה שמרחנו בה שמן, נהדק היטב ונשמור במקרר, נשאיר כמות קטנה מהפירורים לקישוט העוגה. בינתיים נקציף שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. לתוך הקצפת נקפל שמנת חמוצה וגבינה לבנה. את תערובת הגבינות נשפוך על תחתית הפירורים ונשטח בצורה אחידה. מעל הכל נפזר את יתרת הפירורים ונכניס למקרר להתייצבות ולקירור. העוגה צריכה להיות במקרר כמה שעות לפני שהיא מוכנה.
עוגת גבינה ושוקולד
אפשר לשלב שתי אהבות – עוגת גבינה ועוגת שוקולד לכדי עוגה אחת, קציפתית מהממת שגם אותה נכין בקלי קלות אך ניתן לה זמן מנוחה וקירור כמה שעות לפני שנגיש. לתחתית העוגה נערבב קמח, שוקולית, סוכר, חלמון ביצה ושמן עד לקבלת תערובת פירורית. נשטח בתבנית אפייה אינגליש קייק ונאפה כמה דקות. נוציא ונשאיר בחוץ להתקררות. בקערית נמיס במיקרוגל שוקולד חלב עם כמה כפות חלב ונערבב למרקם חלק. בקערה נפרדת נערבב עם כף ביצים וסוכר, נוסיף את השוקולד המומס לאחר שהתקרר מעט. נוסיף גם גבינה לבנה ושמנת חמוצה קורנפלור ופודינג וניל. נערבב הכל עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושי אבקה וקמח. נמזוג את תערובת הגבינות והשוקולד על התחתית האפויה ונחזיר לתנור לעוד כחצי שעה. בסיום הזמן נכבה את התנור אך נשאיר את העוגה בפנים לעוד חצי שעה. לאחר מכן נוציא וניתן לה להצטנן בטמפרטורת החדר. נעטוף את העוגה בניילון נצמד ונכניס למקרר לכמה שעות.
לסיכום, לפעמים מתחשק לנו ביס מתוק וקרמי, עוגת גבינה מתאימה בדיוק לצורך הזה. גם את מכינים עוגה בעשר דקות, אין סיבה שהיא לא תהיה עשירה, טעימה, מושקעת ומיוחדת.
האמור בכתבה כולל תוכן ומידע מסחרי/שיווקי, ומערכת מקור ראשון אינה אחראית למהימנותו. פרסום התכנים והמידע המסחרי בכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה מצד מערכת מקור ראשון לרכוש ו/או להשתמש בשירותים או המוצרים בכתבה.