תרבות קולינרית באסיה זה לא רק יפן וסין
האוכל האסייתי הוא אוכל שיש לו קו משותף למדינות הכי מעניינות של המזרח הרחוק, ביניהן סינגפור, מלזיה, קמבודיה, וייטנאם, ואחרות. לכל ארץ יש שפע של מנות מרהיבות ומעניינות, שטעימה מהן היא כמו לבקר בארץ רחוקה.
- אחת המנות הנפוצות מן המטבח האסיייתי היא כמובן ה”פאד תאי”.
שם המנה המוקפצת התאילנדית האהובה, מורכבת משתי מילים בתאילנדית – “פאד”, מילה שפירושה טיגון, ו”תאי”, כלומר תאילנדי. במילים אחרות – אוכל מטוגן שמקורו בתאילנד. הפאד תאי המגיע מתאילנד הוא דווקא אוכל רחוב במקור, המערב אטריות אורז (פחמימה זולה ונפוצה) עם ירקות ותבלינים, ולעיתים גם מעט בשר או עוף. - התבלינים המשמשים בבישולים האסייתיים הם שונים בטעמם ובמקורותיהם, ביחס לתבלינים המקומיים המוכרים לנו
למשל – הקארי המזוהה עם המטבח ההודי, איננו תבלין יחיד כמו שרבים נוטים לחשוב אלא בעצם תערובת תבלינים, שניתן להכין בכמה דרכים שונות. יש שמכינים את הקארי שלהם חריף יותר ויש שפחות, כאשר המרכיב העיקרי שבו לא משתנה: הכורכום. זהו תבלין חזק ובריא, נוגד חמצון ואנטי סרטני, בצבע צהוב דומיננטי שמעניק את הגוון והטעם האופייניים לכל תערובות הקארי באשר הן. - המסעדות הסיניות הראשונות שהגיעו לישראל, הגיעו לכאן בשנות השמונים של המאה הקודמת
בעבר, היו המסעדות הסיניות ה”נציגות” הפופולארית היחידה של האוכל האסייתי בישראל. עם השנים, הפך גם הבישול המגיע מסין אוריינטאלי יותר ונאמן יותר למקור, והקהל הישראלי התוודע למנות מארצות אחרות באסיה. כיום תמצאו בארץ מגוון נרחב של מסעדות אסייתיות המציעות שפע של טעמים מקומיים, אותנטיים, או כאלה המשלבים בין כמה סוגי מטבחים אסייתיים. - גם כשמדובר באוכל אסייתי, הרבה ישראלים אוהבים חריף
המנות הנחשבות לחריפות בתפריטים של המסעדות האסייתיות, הן האהובות ביותר על הסועדים כאן בארץ.
מסעדה אסייתית איכותית היא כזאת שלמרות שהטעמים של התפריט שלה הם ברובם מוכרים ללשון של הסועד הישראלי הממוצע, היא בכל זאת תצליח לרגש אותו עם חוויות חדשות בכל ביקור, הגשה מעניינת של המנות, ותרבות אכילה ייחודית. מסעדת ניטן תאי מציעה תפריט אסייתי מקורי בניצוחו של השף שחף שבתאי. במסעדה תמצאו תפריט ערב ייחודי ותפריט עסקיות צהריים במחירים מיוחדים. בנוסף ניתן לקיים אירועים קטנים במסעדה במידה ותרצו לחגוג את יום הולדת שלכם בדרך שונה.