בכדי לענות על שאלה מורכבת שכזאת, יש להבין תחילה שישנם מספר סוגים שונים של וופורייזרים המתאימים למטרות שונות ולאופן-שימוש שונה. בעוד חלק מהוופורייזרים מאפשרים אידוי של תפרחת גרוסה בלבד, ישנם וופורייזרים המאפשרים אידוי גם של נוזלים שונים (בדומה לנוזל המילוי של סיגריה אלקטרונית).
וופורייזר לנוזלים או תפרחת יבשה? – אפשר גם וגם
לרוב, מטופלי הקנאביס הרפואי בארץ יקבלו מרשם חודשי המזכה אותם בתפרחת קנאביס גרוסה יבשה. עם זאת, ישנם מטופלים אשר אופן הטיפול שלהם מותנה בשימוש בשמן או במיצוי מסויים של התפרחת המגיע במצב נוזלי.
בדיוק בגלל זה – לפני שמתחדשים בוופורייזר חדש – מומלץ להבין מהו סוג הטיפול ובאיזה צורה תקבלו את הקנאביס שלכם. ישנם וופורייזרים כמו ה-G Pen למיניהם מבית Grenco Science המתאימים לנוזלים בלבד, בעוד ה-Da Vinci Acsent מגיע עם אפשרות לאדות תפרחת יבשה, ובנוסף – גם שמנים ותמציות.
שיטת ה-“גם וגם” זכתה לפופולאריות רבה בשוק הוופורייזרים כאשר עוד ועוד יצרניות פיתחו מנגנונים יצירתיים המאפשרים שימוש דינאמי במכשיר, ונתנו לגיטימציה גם לאידוי של דאב, שמן קנאביס ותמציות שונות. כך, גם Pax LABS פיתחה עבור מכשיריה מנגנון דומה המאפשר הכנסה של נוזלים במחסנית זכוכית ייעודית. נכון להיום – ישנן עשרות דגמים של וופורייזרים שיודעים לאדות גם נוזלים, וגם תפרחת יבשה.
וופורייזר נייח או נייד?
בעוד רובנו מכירים את הוופורייזרים הניידים, הסקסיים והאלגנטיים, אלה שנכנסים לכל כיס ונשלפים בקלות כאילו הם נבנו במיוחד עבור כף היד שלכם, ישנו גם צד אחר לעולם הוופורייזרים, נייח יותר. זהו שוק הפונה יותר למטופלים הכרוניים / סיעודיים אשר נדרשים לצרוך מספר רב של מנות במהלך הטיפול.
הוופורייזר הנייח משלב מערכות חימום מתקדמות, שאינן צריכות לתת דין וחשבון לסוללה ולאחוז הניצול שלה. הם מחוברים לרשת החשמל הביתית באמצעות כבל, ומאפשרים את חוויית האידוי הטובה ביותר – אך במחיר של ניידות.
דוגמא מצויינת למכשיר אידוי נייח הוא ה-Volcano האגדי מבית Storz & Bickl שזכה לאינספור שבחים וכינויים המכתירים אותו למלך. עוד נייח מוצלח מבין היצרנית הגרמנית הוא ה-Planty בעל העיצוב העתידני וביקורות שמעידות על חוויית אידוי בלתי נשכחת.
וופורייזר שיחזיק נצח? – החשיבות בסוללה
כמעט כמו כל מכשיר אלקטרוני שאנחנו מכירים כיום, גם לוופורייזרים סוללת ליתיום-יון זעירה, הניתנת לטעינה במתח נמוך (באמצעות חיבור USB). בעוד מרבית הוופורייזרים מגיעים כיום עם סוללות המובנות בגוף המכשיר – על המשתמש להמתין לעיתים שעות טעינה ארוכות בין סשן לסשן. עם זאת – ישנם גם וופורייזרים עם סוללה מובנית, המאפשרים שימוש תוך כדי טעינה (כמו ה-PAX למיניהם).
אך ללא שום צל של ספק – הסוללה הטובה ביותר שאתם יכולים למצוא בוופורייזר היא סוללה מסוג 18650 – סוללת ליתיום-יון סטנדרטית הניתנית להחלפה מהירה, זולה, וניתן להטעינה באמצעות מטען חיצוני. כך – בזמן שאתם משתמשים במכשיר, תוכלו להשאיר 2-3 סוללות נוספות בטעינה – ככה שאף פעם לא ייגמרו לכם האדים. דוגמאות טובות לוופורייזרים כאלה הם ה-IQ וה-Acsent מבית Davinciוכמובן ה- Arizer Air 2.
בשורה התחתונה – מומלץ לעשות סקר שוק קצר, להתייעץ עם המומחים ולהכיר את התחום לפני שאתם מתחדשים בוופורייזר חדש. לכל משתמש יש צרכים שונים ולכן חשוב להתאים את המכשיר למשתמש, עד כמה שאפשר במסגרת התקציב ואופן הטיפול.