מהי רשלנות רפואית?
לעוולה זו ישנם שלושה רכיבים מצטברים, אשר רק בהתקיימם, יוכל המטופל לזכות בתביעת רשלנות רפואית ולקבל פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לו:
- חריגה מסטנדרט הטיפול הסביר: יש להראות כי התנהגותו של הרופא לא תואמת את נהלי הטיפול המקובלים וכי רופא אחר באותן הנסיבות היה נוהג אחרת.
- נזק פיזי ממשי: על המטופל להוכיח כי נגרם לו נזק פיזי חמור וארוך טווח, בשל הטיפול. כאשר מדובר בנזק מינורי ובר חלוף, אין טעם כלכלי בהגשת התביעה.
- קשר סיבתי: תנאי זה דורש להוכיח כי התנהלות הרופא היא זו אשר גרמה לנזק נשוא התביעה וזה לא היה מתרחש לולא רשלנות המטפל.

פנייה לעורך דין מומחה
אתם סבורים כי נפגעתם מטיפול רפואי רשלני? על מנת לבחון האם אכן מדובר ברשלנות רפואית, ואת זכאותכם לפיצוי כספי, יש לפנות לעורך דין המתמחה בענף זה, בעל ניסיון רב שנים, בייצוג תובעים ברשלנות רפואית. אל הפגישה עם עורך הדין, יגיע הנפגע עם כל המסמכים הרפואיים שברשותו ועורך הדין יגבה ממנו עדות מפורטת בדבר נסיבות האירוע. כאשר עורך הדין סבר כי קיימת עילה לתביעה, ידאג לאיסוף יתר המסמכים הרפואיים הרלוונטיים ויעבירם למומחה רפואי לצורך כתיבת חוות דעת מומחה אשר תהווה את הבסיס לתביעה.
חוות דעת רפואית
החוק בישראל מחייב כי כל תביעה בגין רשלנות רפואית, תוגש בצירוף חוות דעת של מומחה רפואי. עורכי דין המתמחים בענף משפטי זה ועוסקים בו באופן שוטף, עובדים בשיתוף פעולה עם מיטב המומחים הרפואיים בכל התחומים וידאגו לאתר את המומחה המתאים לכתיבת חוות הדעת. עורך הדין יעביר את כל התיעוד הרפואי למומחה ולאחר בדיקה רפואית של התובע, אם יש בכך צורך, יכתוב הרופא המומחה את חוות הדעת. במסגרתה, יפרט מדוע הטיפול שניתן לנפגע חרג מסטנדרט הטיפול הסביר ומהו שיעור הנזק שנגרם לן כתוצאה מכך.
כמה עולה להגיש תביעה?
עורך דין רשלנות רפואית גובה בדרך כלל את שכר טרחתו מסכום הפיצוי שמקבל המטופל בתום ההליך המשפטי. חשוב לציין כי מצב זה הוא ייחודי למדי היות שבמרבית התביעות, נדרש התובע לשלם את שכר הטרחה, כולו או חלקו, טרם החלו ההליכים. אולם, חשוב לציין כי התובע כן יידרש לשאת בעלות חוות הדעת הרפואית וזו מוגשת עם כתב התביעה, כך שעלות זו משולמת טרם קבלת הפיצוי. אמנם, אין המדובר בעלות זניחה אך לאור זאת כי שכר הטרחה של עורך הדין אינו משולם בשלב זה, עלות זו אינה מהווה מחסום להגשת תביעת רשלנות רפואית.
קבלת הפיצוי הכספי
תביעת רשלנות רפואית יכולה להימשך שנים רבות, כאשר היא מתנהלת עד תום בבית המשפט והצדדים ממתינים לפסק דין. אולם, הלכה למעשה, מרבית התביעות מסתיימות קודם לכן, בפשרה בין הצדדים, במסגרתה מציע הנתבע לתובע סכום פיצוי. עורך הדין המייצג את התובע ינהל משא ומתן מול הצד השני על גובהו של הפיצוי וימליץ על קבלת הפשרה, רק כאשר הפיצוי משקף את היקף וחומרת הנזקים שנגרמו לתובע. לעיתים, יש רצון מצד התובע לנהל את התיק עד תום, אולם חשוב לזכור כי אין ערובה לקבלת התביעה, כמו גם לסכום הפיצוי שיפסוק בית המשפט. כמו כן, סגירת התיק בהסכמה מאפשרת לתובע לקבל את הפיצוי באופן מיידי ולא להמתין תקופה ארוכה עד למתן פסק דין.