קידום אתרים הוא תחום יחסית ותיק של פרסום באינטרנט. בעצם במקביל לתרבות החיפוש בגוגל, והאפשרות למצוא מענה לשאלות או דרישות של גולשים ברחבי העולם, קמו גם המקצועות הללו, של קידום אתרים, חנויות, אתרים לימודיים, קידום adwords וקידום באופן כללי. לכל אחד דגשים שונים אך דומים, וננסה לעבור בקצרה על כמה מהם כאן.
קידום אתרי תדמית –
אתרי תדמית הם אתרים שמתפקידם המרכזי הוא להציג את השירותים והאיכויות של בעלי האתר. בין אם מדובר בעורך דין למשל, או רואה חשבון או בעל משרד לשירותים כלשהם, הדברים המרכזיים באתר יהיו במקרים רבים האודות שלו, תחומי העיסוק ואולי על הצוות, המלצות והישגים.
כאשר אנחנו כחברות של קידום ובניית אתרים רוצים לקדם אתר תדמית, חשוב לעבור על היתרונות היחסיים שניתן להציג באתר של אותו בעל עסק. יהיה קשה מאוד לקדם אתרים שלא מעודכנים באופן תדיר, לא מועלה בהם תוכן רלוונטי ולא משתנים פני האתר. עם זאת לצערנו, זה מקרה די שגור כשמדובר באתרי תדמית. הרבה בעלי מקצוע דווקא מעדיפים שלא יהיה תוכן חדש באתר, אלא שכל עמוד באתר יהיה עמוד ראשי ככל הניתן, שלא נוגעים בו יותר מדי לאחר אישורו בשלב הבניה.
פתרונות מרכזיים לבעיה זו יכולים להיות למשל, עדכון של המלצות באתר, אותנטיות ואמיתיות של לקוחות מרוצים, שיגדילו גם את האמינות של בעל העסק, וגם יכניסו תוכן לאתר.
כמו כן ניתן להפציר ולבקש מבעל האתר ליצור מאמרים מקצועיים על פעילותו, בסופו של יום הוא ידע טוב מכולם לייצר תוכן איכותי לאתר שלו, וככל שיעשה זאת הוא ירוויח מכך. אם כי מניסיון קשה מאוד לשמור את הדברים הללו לאורך זמן, בגלל שבעל העסק לרוב טרוד בעניינים אחרים.
לכן מה שחשוב באתר תדמית קודם כל הוא מבנה נכון ופשוט, התאמה למובייל ווידוא, שהאתר מורכב בצורה אופטימאלית ולא יהיו בו שגיאות, בעיות איטיות וכל דבר כזה, וכמובן פרופיל קישורים טוב ומתעדכן. מעבר לכך, בכל הנוגע לתוכן, נצטרך לעבוד אקסטרא טיים אופסייט על מנת להתחרות באתרים המתעדכנים.
קידום חנויות וירטואליות –
חנות וירטואלית היא כלי שבפני עצמו יכול לעזור להתקדמות בגוגל. אם נבנית נכון, בחוויית גלישה טובה ואיכותית, ומרכיבים של חנות כמו שאמורים להיות על מנת שהגולש ייהנה מהחוויה, בעקיפין כל זה יתרום גם לקידום שלה בגוגל. אז איך נעשה את זה נכון?
קידום חנויות וירטואליות הוא קודם כל מבנה נכון של העמודים. ודאו שעמוד המוצר שלכם מושלמים. לא פחות. ברורים, לא עמוסים, מכילים כל מה שצריכים לדעת והחלוקה נבונה, בין אם מפרט טכני, וידאו שיווקי או אינפורמטיבי, תיאור מילולי, תמונות איכותיות, מחיר, תנאים וכל מה שגולש צריך לדעת לפני רכישה.
בצעו תהליך רכישה זורם וקל. בלי עמודים מיותרים, בלי הפתעות במהלך הדרך, תבנו אמינות על ידי כך והיו סלע לגולשים שלכם, כך הם גם יחזרו שוב.
קדמו אינטראקציות, תנו לגולשים להכניס מוצרים לרשימת משאלות באתר, לשתף מוצרים שאהבו דרך הרשתות החברתיות שלהם, וגם לתת פידבק. אם כי את זה מומלץ לעשות עם אישור מנהל אתר. תנו להם גם אפשרות של צ’אט אונליין כדי שלא יהיו תסכולים ועזיבות לא רצויות.
מעבר לכך כמובן שזה אינו פותר אתכם מלעשות פעולות קידום בסיסיות כמו תוכן או קישורים, אך כשהן באות בנוסף לאלה המתוארות מעלה – הרווחנו פעמיים.
קידום אתרים לימודים –
כאן הדגש הנוסף הוא על חומר אינפורמטיבי. אתר לימודים הוא קרקע פורייה למאמרים מקצועיים ומעניינים, מענה על פורומים שמפנה לבלוג המאמרים או למידע המקצועי ועוד ועוד. כאן חייבים להפעיל את בעלי האתר. לא יכול להיות שאתר לימודי לא ייצר תוכן בנושאים שלו, זה הכלי הכי חזק, והדבר המרכזי שיעזור לאתר כזה או אחר להתחרות בהמוני פורטלים לימודיים הקיימים כיום. לא לוותר על זה!
וכמובן גם כאן. לא לוותר על הפעולות הבסיסיות. אתר טוב וללא שגיאות, קישורים ואופטימיזציה תקינה, השאר זה בונוס.
יש עוד מגוון סוגי אתרים שניתן לקדם בדרכים שונות, פורטלים ואינדקסים, אתרים חברתיים ואפליקציות, היריעה קצרה מלהכיל, אבל בכל הנוגע לחנויות, אתרי תדמית או אתרים לימודיים אנחנו מאוד ממליצים לעבוד על פי הדגשים שצוינו. בהצלחה!