רשם הקבלנים הוא הגורם שמנהל את הפנקס – כלומר איגוד מקצועי של אנשים שמשרד הבינוי והשיכון העניק להם רישיון. קבלן רשום, אגב, אינו בהכרח טוב יותר מקבלן שאיננו רשום, זוהי החלטה אישית ופוליטית, אבל היא בוודאי מציגה חזות שקופה, מקצועית ואחראית יותר, ונראה כי לאותו קבלן חשוב להיות שייך לאיגוד ולהראות שהוא בן אדם רציני ואחראי.
קבלן רשום – מה צריך כדי להירשם
תנאי הסף הוא המקצוע כמובן. כלומר, קבלן רשום הוא – מבצע עבודות בנאות, הנדסה ואדריכלות, והוא ניתן על בסיס תעודות מקצוע בתחומים השונים המוזכרים, ניסיון מצטבר, והוא צריך להיות בעל תואר הנדסאי או מהנדס, ואם אין לו אז הדרגה המינימלית היא מנהל עבודה. אפשר לקבל תואר קבלן רשום גם ללא אלו, אבל אז צריך ניסיון רב והרבה המלצות של בעלי מקצוע. כל אלו הם הבסיס המקצועי להיות קבלן רשום. היתרון הגדול מעבר לרשמיות הוא גם היכולת לרוץ למכרזים ממשלתיים, דבר אשר לא אפשרי אם אינכם קבלנים הרשומים ברשימה הממשלתית המדוברת. בנוסף, זה מאפשר לעבוד עם עובדים זרים ותושבי השטחים של יהודה ושומרון, דבר שגם הוא נמנע מכם אם אינכם רשומים.
אם אתם קבלן שיפוצים לא רשום לא מורשים ואתם רוצים לעלות מדרגה, מה עושים
קבלן שיפוצים רשום כאמור מקבל הרבה מאד אפשרויות שקבלן שאיננו מורשה לא מקבל. קבלן רשום הוא למעשה “קבלן שיפוצים רשום באופן רשמי”, על אף שאיכותו לא בהכרח גבוהה יותר משל קבלן לא רשום. אבל, יש לו פריווילגיות. לכן, כדי לשדרג את המעמד שלכם, אתם צריכים להוכיח יכולות, ניסיון וגם כמובן אם יש – תעודות ורישיונות אחרים.
אם אתם קבלנים לא מורשים ואתם רוצים לעלות מדרגה, למי פונים
חברות מקצועיות רבות מסייעות לקבלנים בלי מורשים להפוך לקבלן רשום, באמצעות שיפור הידע, סידור הידע הנדרש, הכנה לבחינות אם יש צורך, סידור תיק מסודר ורציני וכמובן ליווי בכל התהליך הבירוקרטי מול משרד הבינוי והשיכון. כל הבירוקרטיה הזו יכולה לעשות כאב ראש, ואם יש לכם מישהו שמלווה אתכם זה כדאי בהחלט, בעיקר כי זה משדרג את המעמד שלכם בשטח, מאפשר לכם לגדול ולצמוח ומוכיח ללקוחות בין אזרחי ישראל, אבל גם הממשלה, כי אתם רציניים וזה מתבטא גם בשכר ובכסף שתוכלו לגבות על העבודה.
לכן אם אתם שוקלים לשפר את המעמד שלכם בתוך המקצוע, יש יתרונות רבים להפיכה לקבלן רשום. אל תהססו לפנות לחברה מקצועית שתסייע לכם, זה חוסך כסף, זמן והרבה כאבי ראש.