במסגרת היום הבינלאומי למודעות למחלת הסרטן, התברר כי חולי הסרטן נאלצים להתמודד גם מול הבירוקרטיה והקשיים כלכליים. כך עולה מדברים שאמר היום (יום ג') גיא תבורי מנכ״ל "אולקן – לשינוי מדיניות בתחום הסרטן", בוועדת הבריאות של הכנסת. לדבריו, "מדובר בתוצאה של קושי להתמצא בסבך הבירוקרטי, בפערים בין מרכז לפריפריה ובחוסר נגישות למידע".
תבורי אמר עוד בוועדה כי "בכל שנה מאובחנים 33,000 חולי סרטן חדשים, מעל 20,000 מהם מחלימים, אך רובם ככולם נתקלים בקשיים בכל הנוגע למיצוי זכויותיהם". ההמלצה של תבורי היא לחייב את קופות החולים לשלוח מסרון המפרט את זכויות חולה הסרטן לכל חולה שמאובחן בסרטן. ההחלטה להטיל משימה זו על קופת החולים היא משום שקופת החולים היא הראשונה לקבל דיווח על אבחון במחלת סרטן וזיהוי החולה האונקולוגי. כך, החולה יקבל מיד מידע על כל הזכויות המגיעות לו. תבורי פנה לוועדת הבריאות בבקשה לקדם את ההנחיה הזו.
בנוסף, תבורי קרא לכל הגורמים הרלוונטיים ליישם את חוזר מנהל רפואה, שכבר קיים, ומנחה את המרכזים הרפואיים לתת מענה בקהילה להתמודדות של כ-20,000 מחלימים מדי שנה בהיבט הרפואי, הרגשי, החברתי והתעסוקתי.
"נושא חשוב נוסף הוא הארכת ההגנה מפני פיטורין של חולי סרטן״, מוסיף תבורי. ״כיום יש הגנה בהתאם לימי המחלה שיש לחולה ועד ל-90 ימים, אבל לרוב, טיפולי הסרטן אורכים יותר זמן, וגם תקופת ההחלמה היא לא פשוטה. לכן, חשוב להאריך את ההגנה מפני פיטורין לתקופה שתוגדר כתקופת החלמה לאחר סיום הטיפולים, וזאת בדומה לתקופת הגנה שלה זוכות נשים לאחר חופשת לידה".