מסקר חדש עולה כי שילוב של דיקור, רפלקסולוגיה ושיאצו מוכיח את עצמו ככלי יעיל להתמודדות עם עומס נפשי.
בסקר שנעשה ב'מכבי טבעי', 84 אחוזים מהמטופלים דיווחו שחשו שיפור בתסמיני המתח וחרדה בעקבות טיפול באחד מתחומי הרפואה המשלימה, כשהמוביל ביניהם היה רפלקסולוגיה, אחריו טיפולי השיאצו, הטווינא והדיקור הסיני. נתון נוסף שנחשף הוא ש-54 אחוזים מתוכם דיווחו על כך שטיפול ברפואה המשלימה אמרו שהוא ייתר את הפניה שלהם לטיפולי בריאות נפש. במרפאות הקופה מדווחים כי בשנה וחצי האחרונות חל גידול של 122 אחוזים בפניות בעקבות פחדים והתקפי חרדה, וכן של 80 אחוזים בפניות בשל קשיים בשינה.
"אנחנו מקדמים גישה של רפואה אינטגרטיבית, משלבים רפואה קונבנציונלית ורפואה משלימה כי אנחנו מתייחסים לגוף ונפש כטיפול שלם. אנחנו נותנים כלים פרקטיים למטופלים כדי לשפר את איכות החיים שלהם, במיוחד במצבים של לחץ וחרדה", אומרת דבורה חסיד, מנכ"לית 'מכבי טבעי', "המגמה של פנייה לרפואה משלימה היא מגמה כלל-עולמית, שלא מאפיינת רק את מדינת ישראל, והיא מתרחשת בגלל מגוון של סיבות החל מהעלייה בתוחלת החיים, דרך ההתמודדות עם מחלות כרוניות ורצון לרפואה אישית. הקורונה גרמה לאנשים לפנות לרפואה משלימה, ואנשים רוצים לעסוק יותר בתחומי ה- Well-Being שלהם. הם רוצים לקבל שירותי רפואה שמותאמים לצרכים שלהם. הרפואה המשלימה היא לא יקרה, לא חודרנית, לא כואבת, ויש לה תוצאות מיידיות מאוד טובות".
מהנתונים שנאספו בסקר, קצב הגידול והפתיחה של מרפאות הרפואה המשלימה בישראל הוא בין 5 ל-8 נקודות שירות חדשות בשנה בשל ביקוש הולך וגובר. מומחים טוענים כי הרפואה המשלימה יכולה לסייע בנושא של מתח, חרדה ופוסט-טראומה, כמו גם מסייעת בעולמות של התפתחות הילד, בריאות האישה ובתחום האונקולוגיה. תחום נוסף ומאוד פופולארי ברפואה המשלימה הוא הקלת כאבים, זו הסיבה לרשימות המתנה ארוכות לטיפולי פיזיותרפיה.
"ברור שמצב של מתח וחרדה משפיע לא רק על הנפש, אלא גם על הגוף. יש אנשים שחווים עלייה בקצב פעילות פעימות הלב שלהם, מתח בשרירים, עיכול לא תקין. כלומר, יש עניינים פיזיולוגיים שנובעים כתוצאה ממתח וחרדה, והרפואה המשלימה יודעת לתת לזה מענה בחלק מהשירותים שהיא יודעת להציע – אם זה בדיקור הסיני או בעיסוי הרפואי או ברפלקסולוגיה או שיאצו. אלה סוגי טיפולים שיודעים לתת מענה למצבים הפיזיים, שמשפיעים על המצבים הנפשיים", מסכמת חסיד, ונותנת שלושה טיפים שמסייעים לחזור לאיזון נפשי ורגשי:

1 – אנחנו ממליצים לצרוך תקשורת ומידע באופן מדוד. מאוד חשוב להיות מעודכנים, אבל במידה נכונה. לפעמים החדשות והשמועות מאוד יכולות להעצים את הדאגות, כך שיש למנן את הצפייה במסכים.
2 – לטפל באחרים. כשמחבקים, דואגים ומביעים תשומת לב לאחרים, נמצאים בקשר עם המשפחה, עם קרובים, עם חברים, זה מאוד טוב להם וגם עוזר לנו להירגע.
3 – בתוך כל הלחץ ושגרות היום, לעצור לרגע, לעצום את העיניים, לנשום נשימה ארוכה, למלא את הריאות, ולהוציא את האוויר באיטיות, לעשות את זה במחזורים של שלוש פעמים. זה מרגיע ומאוד עוזר לחזרה לאיזון נפשי.