קצינים במילואים ואישים בכירים נוספים שלחו בימים האחרונים מכתב לשופטי בית המשפט העליון וקראו להם לכבד את הכרעת הבוחר בקלפי.
על המכתב, שיזמו אנשי עמותת "מבטחי – פורום מפקדים לאומי", חתמו בין היתר אלוף המיל' עוזי דיין, אלוף במיל' מאיר כליפי, תא"ל במיל' עודד טירה, תא"ל במיל' יעקב נגל, אל"מ במיל' אפרים לאור, אל"מ במיל' משה פלד, אל"מ במיל' גבי סיבוני, סא"ל במיל' יקי בר-לביא, סא"ל במיל' עודד וינר, סא"ל במיל' אדיר פרידור, סא"ל במיל' דוד טטרסקי, רס"ן במיל' מיכאל לובוביקוב, רס"ן במיל' אלכס נחומסון, תנ"צ בדימוס אורי אנגלהרד, תנ"צ בדימוס דובי יונג וכן אישים בכירים נוספים, בהם פרופ' נח דנא פיקארד, פרופ' טליה איינהורן, פרופ' משה סיוואני ופנחס ולרשטיין.
במכתב התהירו החותמים: "אנחנו בעלי דעות מגוונות, ומה שמשותף לנו הוא הדאגה מפרימת מארג שלטון החוק, וערעור עקרונות היסוד של השיטה הדמוקרטית. נשמת אפה של השיטה, ריבונות האזרחים, תלויה בזכות הציבור לבחור את מנהיגיו בבחירות חופשיות".
"הקיטוב בחברה הישראלית העמיק במהלך השנה האחרונה לממדים חסרי תקדים", המשיך המכתב. "בית המשפט העליון הינו החוליה הבכירה של הרשות השופטת, החיונית לקיום הדמוקרטיה. ככזה, חלה עליכם החובה ההיסטורית לפעול כגורם מרסן ומרוסן, בשים לב לאיזון המתחייב בין הרשויות ולעליונות החוק".
כותבי המכתב ציינו כי העתירה בה דן בית המשפט העליון אתמול (ג'), "מבקשת מכם לבטל את התיקון לחוק יסוד: הממשלה, כדי ליצור הליך שאינו מעוגן בחוק ואין לו אח ורע בכל דברי ימי הדמוקרטיה המערבית. הליך זה יפקיד בידי דרג ממונה – היועמ"ש, סמכות להדיח בניגוד לדין ראש ממשלה בריא בגופו ובנפשו, בעוד משפטו תלוי ועומד, שכביכול נבצר ממנו למלא את תפקידו. הליך זה משמעותו לא רק ביטול תוצאות הבחירות, אלא הפיכת הליך הבחירות הדמוקרטיות לריק מתוכן".
"כך גם הדיון שתקיימו בניגוד עניינים בתיקון חוק יסוד: השפיטה", הוסיף המכתב, "שתיקנה הכנסת כדי לתחום בחקיקה את סמכות השיפוט שבידיכם לפסול על סמך סבירות גרידא, שהיא בעיני המתבונן, את פעולות הממשלה, ראש הממשלה והשרים. אנו חרדים שצעד כזה יביא להתקוממות עזה מאוד מצד אלה שיחושו שקולותיהם הרבים לא נחשבים. מהלך כזה שנתפס כבלתי חוקי ונטול סמכות, יחריף את המחלוקת הלאומית והערבות ההדדית ועלול חס וחלילה לדרדר את כולנו לכאוס משטרי, חוקתי וחברתי".
"לפיכך", דרשו הכותבים, "אנו קוראים לכבודכם להבהיר לציבור בפסיקותיכם הצפויות, שבג"ץ יכבד את עקרון שלטון החוק ואת הבחירה הדמוקרטית של העם בקלפי, יבהיר שיפעיל את סמכותו רק בגבולות החוק, כמו כל בית משפט במדינה דמוקרטית שבה העם הוא הריבון, ויימנע מהענקת לגיטימציה, ולו במשתמע, לצעד בלתי חוקי שיגרום נזק בלתי הפיך, יסכן את לכידות מוסדות המדינה, לרבות צבא העם ואת התשתית החברתית, הכלכלית והפוליטית".
לסיום, כתבי הבכירים כי "גורלם של מדינת ישראל והעם היהודי חשוב מדי מכדי שנוכל לשבת מנגד ולהביט בתהליך החמור הזה, מבלי להשמיע בפני כבודכם את עמדתנו הנחרצת. אנא, תנו יד לחיזוק ולשימור המבנה הדמוקרטי והחוסן החברתי של מדינת ישראל ומנעו הידרדרות נוספת. בידיכם הדבר והאחריות ההיסטורית רובצת על כתפיכם".