שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר ממעט להתראיין לתקשורת או לחשוף את דעותיו בפורומים רחבים. בשבוע החולף הוא השתתף באירוע בבית הכנסת הקונסרבטיבי "סוטון פלייס" בניו־יורק, ושם חשף שלא כהרגלו את השקפותיו בנושאים הקשורים לישראל, ליהדות אמריקה ולפוליטיקה.
בין השאר סיפר דרמר למראיין איתן ברונר, עורך בכיר בסוכנות הידיעות בלומברג, כי הוא מסרב להיפגש עם הנהגת שדולת השמאל היהודית־אמריקנית ג'יי סטריט. לדבריו, "ההסכם עם איראן היה נקודת המפנה" בשאלה אם לקיים קשר עם השדולה, משום שאנשיה "חצו את הקו האדום בכך שקידמו את ההסכם, אף ששום מפלגה ציונית בישראל לא תמכה בו".

כשנשיא ארה"ב הקודם, ברק אובמה, חתם על הסכם הגרעין בתחילת 2015, היו אלה אנשי שדולת ג'יי סטריט שקידמו את התמיכה בו בקרב הקהילה היהודית. העיתון היהודי ג'ואיש ויק, מעניק החסות לאירוע השבוע בניו־יורק, מדווח שדרמר הסביר שם: "להיות פרו־ישראלי, לדעתי, זה ללכת לפי עמדה שכלל הציבור הישראלי תומך בה, ודאי בנושאים של חיים ומוות". לטענתו, הפעילות של שדולת ג'יי סטריט למען ההסכם עם איראן היא "לא תגובה ציונית" אלא להפך.
דרמר מתח ביקורת חריפה גם על הקהילה היהודית־אמריקנית. "מה שאנחנו רואים כאן הוא חזרה לאנטי־ציונות, אפילו בתוך הקהילה היהודית", תופעה הגורמת ל"שינוי קבוע במערכת היחסים בין יהודי ארה"ב לישראל". לדעתו, שורשי התופעה נעוצים בכך ש"הדור הצעיר בארה"ב אף פעם לא חווה את מדינת ישראל כמדינה חלשה", וכן ב"היחלשות הזהות היהודית" בארה"ב.
לדעתו של השגריר דרמר, בקרב יהודי ארה"ב יש מתאם הדוק בין מידת תמיכה גבוהה בישראל לזהות יהודית חזקה, וההפך. הוא חיווה את דעתו כי הנושאים התלויים בין ישראל ליהדות אמריקה "הרבה יותר בסיסיים ממתווה הכותל או מצב הגיור".
בהתייחסו לסוגיית מעצרם של פעילי חרם אמריקנים בנמל התעופה בן־גוריון, שעוררה בשעתה את זעמם של רבים מיהודי אמריקה, אמר דרמר: "לישראל אין כל מחויבות לאפשר כניסה לאנשים שתומכים ב־BDS, תנועה שמטרתה להשמיד את מדינת ישראל. זה לא אומר שכל פעילי החרם מתנגדים לקיומה של המדינה, אך בעצם אתה יכול להיות אנטישמי גם בלי שהתכוונת".