אם אתה גבר בין גיל 18 ל־45 ובעל "שכל טוב מאוד וחוזק מנטלי", ייתכן שלשירות בתי הסוהר בסרי לנקה יש עבודה בשבילך. בעיתון הממשלתי דיילי ניוז פורסמה בשבוע החולף מודעה מטעם מחלקת בתי הסוהר, שקראה למעוניינים במשרת מוציא להורג להציע את עצמם לתפקיד.
לפי תיאור המשרה, במודעה שהופיעה במדור הדרושים לצד מודעה על תפקיד עוזר ספרן באוניברסיטה מקומית, על המועמדים להיות בני לא יותר מ־45, בעלי "אישיות מוסרית למופת" וכוח פיזי הנדרש כדי לבצע את התפקיד. השכר: 203 דולר לחודש.
עד כה לא הייתה הרבה עבודה למוציאים להורג בסרי לנקה. בבתי המשפט במדינה רשאים לגזור דין מוות, אך מאז 1976 אף אחד מ־1,000 הפושעים שנידונו למוות לא הוצא להורג. בשבוע שעבר הכריז הנשיא מייטריפלה סיריסנה שהוא רוצה לשוב ולקיים הוצאות להורג, במיוחד נגד פושעי סמים. הנשיא הרעיף שבחים על מאמציו האלימים של נשיא הפיליפינים רודריגו דוטרטה נגד סמים בארצו במהלך ביקור במדינה בינואר.

"מלחמתך נגד פשע וסמים היא דוגמה לכל העולם, ולי באופן אישי", אמר סיריסנה בזמן שסעד עם דוטרטה, לפי אתר החדשות הפיליפיני Rappler. "אימת הסמים משתוללת בארצי, ואני מרגיש שעלינו ללכת בדרכך כדי לשלוט על הסכנה הזו". לפי ממשלת הפיליפינים כ־5,000 בני אדם נהרגו במלחמת הסמים של דוטרטה, אך ארגוני זכויות אדם מעריכים שמספר המתים קרוב יותר ל־12 אלף – ואומרים שרבים ממקרי המוות אירעו בלי שום פיקוח חוקי.
כעת, כשסיריסנה מבקש להפוך את גזר דין המוות לנפוץ שוב בסרי לנקה, הממשלה מגלה שאין די אנשים מיומנים שביכולתם להוציא להורג. לפי ה־BBC, לסרי לנקה יש היסטוריה של מועמדים שעזבו את התפקיד. ב־2014 התפטר המוציא להורג מתפקידו מכיוון שהיה "מזועזע ומפוחד" ממראה הגרדום. מאז המדינה לא הצליחה למצוא לו מחליף.
מודעת הדרושים השבוע לא התקבלה בעין יפה אצל כלל התושבים במדינה, וגרמה לזעם בקרב פעילים למען זכויות האדם. "זו מודעה שעדיף שלא הייתה מתפרסמת", כתב בירג' פטנייק, מנהל ארגון אמנסטי בדרום אסיה. "אין מקום לגזר דין מוות בחברה תרבותית".
כתב את הידיעה: רובי מלן. תרגום: אלחנן שפייזר