בשבועות האחרונים ישנה תקרית אנטישמית נגד יהודים בצרפת כמעט מידי יום. בשבוע שעבר בלבד קיבלה משפחה יהודית בתיבת הדואר שלה מכתב עם כתובות אנטישמיות, צלבי קרס, והכיתוב: "יהודים החוצה" ו־"יחי לה פן" וצעיר יהודי הותקף באבנים ובגז מדמיע על ידי קבוצת צעירים מהשכונות, כאשר במהלך התקיפה הושמעו גידופים אנטישמיים.
אך מסתבר שעליית האנטישמיות ברפובליקה משתקפת באופן משמעותי יותר ברשתות החברתיות: ממשלת צרפת הודיעה בשבועות האחרונים כי בשנת 2018 חלה עלייה של 74 אחוזים באנטישמיות בהשוואה לשנת 2017, אך ברשתות החברתיות נרשמה עלייה גדולה אף יותר: על פי נתונים של מערכת הניטור המתקדמת של משרד התפוצות, נצפו בחודש פברואר 2019 בלבד 33 אלף פוסטים אנטישמיים, בעיקר בטוויטר, אך גם בפייסבוק וביוטיוב. מדובר בעלייה של 120 אחוזים בהשוואה לחודש פברואר 2018. בינואר 2019 נרשמה עלייה של 83 אחוזים בפוסטים האנטישמיים ברשתות החברתיות לעומת חודש ינואר דאשתקד.

מנהל המאבק באנטישמיות במשרד התפוצות, יוגב קרסנטי, אמר למקור ראשון כי "נראית מגמה של חזרה לאנטישמיות המסורתית, שמגיעה לא רק מהימין הקיצוני, אלא מכל הכיוונים. ישנה גזענות רבה כלפי יהודים, עם התייחסות לסטריאוטיפים קלאסיים, כאשר בניגוד לעבר, אין בהכרח קשר למדינת ישראל".
לדבריו, "לאחרונה התקיים כנס בפריז, אותו פרסמו בפומבי, שבפועל מדובר בהתכנסות של כל האנשים המובילים בהסתה כלפי יהודים. הוא אמנם הוגדר כאירוע הקשור למחאת ה'אפודים הצהובים' אך בפועל היה מדובר בניסיון ל'תפוס טרמפ' על המחאה כדי להאשים את היהודים במצב אליו הגיעה צרפת. ישנן טענות כלפי הנשיא עמנואל מקרון שהוא 'בובה של רוטשילד' והיהודים, כיוון שעבד בבנק של משפחת רוטשילד טרם נכנס לפוליטיקה".
עוד הוסיף קרסנטי: "ישנה עלה חדה במספר הפוסטים האנטישמיים ברשת, ומדובר בשיא של כל הזמנים. כינוסים חשאיים ואנטישמיים שפעם היו מקבלים ביקורת מכל עבר, מתקיימים כעת בפתיחות, וללא כל ביקורת ציבורית". אך ישנו גם שינוי חיובי, בדמות התייחסות טובה יותר מצד הרשויות בצרפת ומצד האזרחים. "בניגוד לעבר, אז להפגנות נגד אנטישמיות היו מגיעים בעיקר יהודים, כיום זה הפוך – רוב המשתתפים הם לא יהודים, כיוון שהם מבינים סוף־סוף שזו בעיה אמיתית".