במאמר שפורסם לאחרונה בעיתון "פרנקפורטר אלגמיינה צייטונג" קרא ראש ארגון הגג של יהודי גרמניה, יוסף שוסטר, להוסיף לבונדסוור, הצבא הפדרלי הגרמני, תקנים לרבנים צבאיים, המקבילים לכמרים צבאיים: "70 שנה אחרי מלחמת העולם השנייה, הגיע הזמן לחדש את התפקיד של איש דת יהודי בבונדסוור, כפי שהיה בעבר".
במאמר הסביר שוסטר את המורכבות בגיוס יהודים לצבא גרמניה לאחר השואה, ומוסיף שהמצב השתנה מאז הימים ההם, וכעת "צעירים יהודים רואים בגרמניה כבית שלהם". גם בקהילה המוסלמית דורשים כעת שיהיו אימאמים בשירות הצבא, שידאגו לצורכי החיילים המוסלמים.

כ־300 חיילים יהודים משרתים כיום בבונדסוור. הרב אביחי אפל, רבה של פרנקפורט וחבר ועידת הרבנים האורתודוקסים דמדינת אשכנז (ORD), ארגון הרבנים של גרמניה, מספר שהיהודים היו פטורים עד דור שלישי מגיוס החובה לצבא הגרמני, שהיה נהוג עד לפני כמה שנים. "כיום יש ציבור יהודי חדש בגרמניה, דור רביעי שרואה את גרמניה בצורה אחרת, ורבים שהגיעו כמהגרים מברית המועצות לשעבר". לטענתו היום גרמניה "סובלנית יותר, ולכן יש הרבה יותר רצון לשרת בצבא. הם כבר לא רואים את הצבא הגרמני כצבא הנאצי, אלא הצבא של העם והמדינה שהם גרים בה".
לדברי אפל, חבר קהילתו חתם לאחרונה על שירות קבע של 15 שנה בצבא, והוא לא היחיד. "צריך לסייע לחיילים היהודים, למשל להציב את מי שירצה בבסיס שיאפשר לו לאכול אוכל כשר", הוא אומר. "אנחנו מבקשים שימנו רבנים שיהיו מעין יועצי נפש, ושיתנו גם מענה בנושאים הלכתיים או דתיים־מסורתיים. יש קולות של התנגדות, יש אנשים שאומרים: איך אפשר לחזור לצבא גרמניה אחרי מה שאירע כאן? אך כרבנים אנחנו אומרים: יש כאן ציבור יהודי שצריך ורוצה ליווי רבני. אנחנו לא רוצים שאנשים יעזבו את היהדות בגלל הצבא".
הרב מרדכי ז'ולט בלה, רבה של לייפציג ומדינת סקסוניה, ממונה מטעם ה־ORD על יהודים המשרתים בצבא גרמניה. לדבריו, כיום יש מרכז דת המטפל בחיילים שאינם נוצרים, ומקשר ביניהם ובין ארגונים דתיים מחוץ לצבא שיסייעו להם. "כעת אנחנו צריכים לדאוג לשינוי החוק כדי שיאפשר ליהודים ולמוסלמים להציב אנשי דת שילוו את החיילים מהדת שלהם", הוא אומר. "גרמניה היא כיום בצד הנכון והצודק של ההיסטוריה. הרבה השתנה ב־70 השנים האחרונות. אני מכיר חיילים שמקבלים אישור לא לעבוד בשבתות ובחגים בגלל שהם שומרים את המסורת היהודית".
בלה מוסיף שיש כמה וכמה חיילים השומרים כשרות, אך רובם אינם עושים את המאמץ הנדרש. "המטרה שלנו היא שיהיה מובן מאליו שבצבא גרמניה משרתים רבנים צבאיים, שיסייעו לחיילים ולקצינים עם כל מה שצריך – אוכל כשר, שבתות, חגים וליווי רוחני. אני מאמין שזה יקרה".