קיריל רמפוסה נבחר בסוף השבוע לנשיאה החדש של דרום־אפריקה בתום הצבעה בבית הנבחרים. הוא מחליף את קודמו ג'ייקוב זומה, שפרש מתפקידו. רמפוסה היה המועמד היחיד שהוצג בפני המחוקקים, שכן שתי מפלגות האופוזיציה הודיעו שלא ישתתפו בהליך מינוי הנשיא. במקום זאת הם ניסו לקרוא ללא הצלחה לפיזור האספה הלאומית ולעריכת בחירות מוקדמות.
נשיא בית המשפט העליון, מוגואנג מוגואנג, ניהל את אספת בית הנבחרים והשביע את רמפוסה, סגנו של זומה. השופט הבכיר בירך את הנשיא החדש, וקרא להחריף את המאבק נגד השחיתות.

זומה התפטר לאחר כמעט תשע שנות כהונה כנשיא, בעקבות סדרת שערוריות שחיתות קשות במיוחד שפגעו במעמד מפלגת השלטון, הקונגרס הלאומי האפריקני, זו שעמדה בשעתה מאחורי סיום שלטון האפרטהייד במדינה. הוא הודיע על ההתפטרות בנאום טלוויזיוני שנשא, לאחר שראשי המפלגה הורו לו לעזוב את התפקיד או לעמוד בפני הצבעת אי אמון בבית הנבחרים, שבה יפסיד כמעט בוודאות.
לאחר ההצבעה על מינויו של רמפוסה פתחו מחוקקי המפלגה בשירה ובריקודים. הם ביטאו בלי ספק את תחושת ההקלה הגדולה שלהם עם פרישתו של הנשיא המושחת שלא בחל גם במעשי אונס, והיה נשוי ליותר מאישה אחת.
מנהיג מפלגת הברית הדמוקרטית היושבת באופוזיציה, ממוסי מאימנה, אמר שישתף פעולה עם רמפוסה אם יפעל למען האינטרסים של העם הדרום־אפריקני: "נדרוש ממך דין וחשבון, ואני אראה אותך ב־2019 בקלפיות".
חברי מפלגת אופוזיציה קטנה יותר נטשו את בית הנבחרים לפני ההצבעה, באומרם שתוכניתה של מפלגת השלטון לבחור נשיא חדש "אינה לגיטימית". ג'וליוס מלמה, מנהיג מפלגת לוחמי החירות הכלכלית, אמר שהמחוקקים ממפלגת השלטון כשלו לדרוש דין וחשבון מזומה על השחיתות לכאורה שהיה נגוע בה, ולפיכך הפרו את חוקת המדינה.

רמפוסה בן ה־65 הוא נשיאה החמישי של דרום־אפריקה מאז שהחל שלטון הרוב במדינה, עם תום האפרטהייד בשנת 1994. כאחד מראשי ארגוני העובדים במדינה, שנכלא בעוון פעילותו למען השחורים, הוא היה אחד מבעלי בריתו של נלסון מנדלה ונציג מפלגת השלטון בשיחות על סיום השלטון הלבן בדרום־אפריקה.
מנדלה רצה לאמץ אותו כיורשו, אולם בעקבות לחץ פוליטי כבד נאלץ להתפשר ולמנות במקומו את תאבו מבקי.
הנשיא החדש נשא דברים קצרים בפני בית הנבחרים, זמן מה לאחר היבחרו, ואמר שהוא חש ענווה בקבלו את הזכות לשרת את העם. "אעבוד קשה מאוד כדי לא לאכזב את העם הדרום־אפריקני", אמר, והוסיף שהטיפול בשחיתות במוסדות המדינה יעמוד בראש סדרי העדיפויות שלו. "זה נמצא על מסך הרדאר שלנו", הצהיר.
בנאומו נקט רמפוסה טון מפויס, ואמר שברצונו להיפגש עם מנהיגי שאר המפלגות הפוליטיות בדרום־אפריקה "כדי למצוא דרך לעבוד יחד".