המצב בקהילה היהודית בבריטניה הולך ומחריף. לקראת סוף השבוע, פורסם כי מניין היהודים שנספו עד כה במגפת הקורונה בממלכה הינו 256. את המספרים הוציא ארגון הגג היהודי ועד שליחי הקהילות (BOD), כתוצאה מעדכונים שהם עצמם קיבלו מבתי הקבורה וחברות הקדישא המקומיות. בבריטניה חיים כ-250 אלף יהודים, ועל כן מספר המתים בקהילה בעקבות הנגיף גבוה בהרבה מהאחוז שלהם באוכלוסייה הכללית. זהו לא מצב ייחודי, שכן ברוב הקהילות היהודיות בעולם, אחוז ההדבקה גבוה יותר מאשר זה שבאוכלוסייה הכללית במדינה.
שישה בתי הקברות יהודיים הגדולים ביותר בממלכה הם שמספקים את הנתונים, כך שככל הנראה המספרים גבוהים יותר ממה שפורסם, שכן הם אינם כוללים את כלל בתי הקברות. חשוב לציין שמדובר בנתונים המגיעים מכלל הזרמים היהודיים בבריטניה, החל מהליברליים וכלה בחברה החרדית.

גם כן בבריטניה, "הג'ואיש כרוניקל" – ככל הנראה העיתון היהודי הוותיק בעולם – ניצל מסגירה. לפני כשבוע פורסם שהעיתון יחד עם אחיו הצעיר, הג'ואיש ניוז, צפויים להיסגר בעקבות המצב הכלכלי במדינה שנגרם כתוצאה מנגיף הקורונה. שני כלי התקשורת לא היו במצב טוב בכל מקרה, אך הנגיף היה הקש ששבר את גב הגמל. אך השבוע פרסמו בקרן קסלר, שמחזיקים בבעלות על הכרוניקל, כי יגיעו בקרוב להסכם בו יאחדו שני העיתונים לכלי תקשורת אחד. טרם ברור מה יהיה גודלו, שמו ואם הוא יפעל גם בפורמט מודפס כפי שהיה עד כה. מי שיערוך את כלי התקשורת המאוחד הינו ריצ'ארד פרר, שמשמש כיום כעורך הראשי של הג'ואיש ניוז ומוכר מאוד בתקשורת הבריטית, ובקהילה היהודית.
הג'ואיש כרוניקל הוא העיתון המרכזי של יהדות בריטניה. נוסד ב-1841 בלונדון, ולפיכך מהווה את העיתון היהודי הוותיק בעולם שעודנו מופיע. בשנת 1896 פורסם בעיתון מאמרו של הרצל "פתרון לבעיה היהודית". בתקופת מלחמת העולם הראשונה תמך העיתון בעמדה הציונית המדינית. בשנת 1934 העיתון התמזג עם העיתון ג'ואיש וורלד שנוסד בשנת 1873. העיתון, היוצא לאור מדי יום שישי בתפוצה של למעלה מ-30,000 עותקים, מספק חדשות, דעות, מאמרים וטורים בנושאי חברה, תרבות וספורט, וכמו כן גם מגוון רחב של דעות ממכתבי הקוראים. בכך היווה, ועדיין מהווה, תפקיד מרכזי בהתפתחות יהדות בריטניה ובחיי הקהילה היהודית שם.