חיזבאללה סובלים עדיין ממשבר אמון בלבנון שלאחר הפיצוץ באוגוסט האחרון בנמל ביירות. חשיפת אתרי ייצור הטילים של חיזבאללה על ידי נתניהו בפני מועצת הביטחון של האו"ם, גררה תגובה חריגה של חיזבאללה, שייתכן שמלמדת על הלחץ שבו נמצא הארגון והעומד בראשו חסן נסראללה.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
הלם בביירות: נסראללה לא מבין איך ישראל עלתה עליו
שופר יקרא בהר הבית: המאבק על ההר מתעורר
העימות הגיע: טראמפ יתקוף, ביידן ינסה להוכיח כשירות
זמן קצר אחרי נאומו של ראש הממשלה הישראלי, הפציע מנהיג חיזבאללה על המסך ומיהר להכחיש את טענות נתניהו, בדבר האשמות על מתקן טילים באזור ג'נה. הוא הזמין את התקשורת המקומית והזרה לסיור באזור.
נסראללה האשים את נתניהו כמי שמנסה לפצל את החברה הלבנונית, בכך שמפרסם נתונים שקריים על כך שחיזבאללה מסכן את אזרחי הלבנון: "ראש ממשלת האויב מנסה להתסיס את העם הלבנוני ומדבר על מפעל המקורב לתחנות גז שבו חיזבאללה מייצר טילים. הוא טוען שאנחנו מונעים מהתקשורת להגיע למקום כדי לאפשר להם לחשוף לעיני העולם מה יש במפעלים האלו. אנחנו לא נוהגים להיענות לדברי האויב אבל בהתחשב בנסיבות ומה שאירעו בנמל ביירות והשקרים שפורסמו עלינו בעקבות הפיצוץ, אנחנו מזמינים את התקשורת להגיע לבקר", אמר נסראללה.
ואכן, בשעות הלילה הגיעו לאחד המפעלים כביכול עליהם דיבר נתניהו צוותי תקשורת רבים. הם צילמו את המקום ושוחחו עם בכירים במפעל שבאופן לא מפתיע יישרו קו עם חיזבאללה ואמרו בדיוק את דבריו של נסראללה.

"הסיור הזה מבוצע מיד לאחר ההודעה של ראש הממשלה של האויב נתניהו. אנחנו לא מספקים מידע בחינם לאויב הישראלי. המדיניות שלנו לא כוללת שירות לאויב, שבמסגרתן אנחנו מקיימים את הסיור הזה, אבל העובדה שהסיור מבוצע בזמן קצר מוכיחה את השקר של האויב. מי שדיבר הוא לא דובר צה"ל או שר ההסברה הישראלי או פרסום ברשתות החברתיות. מי שהפיץ את השקר הזה הוא ראש ממשלת האויב נתניהו בעצמו. הסיור הזה היא התגובה לדבריו השקריים", אמר אחד המנהלים שדיברו בני התקשורת .
אחד המנהלים במקום טען בפני העיתונאים: "ישראל מנסה להתסיס את העם הלבנוני נגד חיזבאללה וההתנגדות המכובדת שלו. הם מנסים לקשור בין הפיצוץ של נמל ביירות לבין המקום הזה. אתם רואים את המקום שהוא מפעל תעשייתי שנמצא פה כבר עשרות שנים. אנחנו נמצאים פה בשידור חי בכל כלי התקשורת המקומיים הערביים והזרים. הסיור מבוצע באופן מיידי ולא כמה ימים לאחר דבריו של נתניהו. אנחנו חושפים את שקריו. המקום פתוח בפניכם, הרגישו חופשי להסתובב ותפרסמו לכל העולם מה שאתם רואים לא מדובר במפעל לייצור טילים. כל ההאשמות של האויב מבוסס על שקרים וזיופים כמו שהוא שיקר בעבר והיום הוא ישקר בעתיד".

בעוד המנהל הראשון דיבר על מפעל וותיק של עשרות שנים, מנהל נוסף ששחרר מידע לכלי התקשורת, אמר שמדובר במפעל שנמצא במקום חמש שנים בלבד. ומשם המשיך בדף המסרים.
כלי התקשורת הלבנונים הזכירו את חשיפת מנהרת התקיפה של חיזבאללה ב 2018, ואת הביקור שעשתה אז התקשורת במפעל לייצור בלוקים בכפר כילא, כדי להכחיש את טענות ישראל שמהמפעל הזה יצאה מנהרת התקיפה של חיזבאללה.
באותו הביקור, כתבת רשת אלג'דיד הציגה לעיני הצופים, בית גידול לתרנגולות, מתקני בטון מיושנים שבהם ייצרו בלוקים ומחסן תוך שהיא מגחחת על טענות ישראל שממנו יצאה המנהרה "אנחנו מחפשים את המנהרה ולא מוצאים", אמרה בסרקזם.
בביקור הפעם במפעל התעשייה שמשמש לטענת ישראל כמתקן ייצור טילים, היו קולות אחרים שלא בהכרח עמדו עם הקו אותו ביקשה חיזבאללה להציג. מספר אזרחים שהגיעו לאזור המפעל, ביקשו לחוות את דעתם לגבי הדיווח הישראלי והמענה של חיזבאללה: "האויב אמר שהטילים של חיזבאללה בין האזרחים. אבל אנחנו יודעים שהטילים שלנו, של חיזבאללה נמצאים במקום מרוחק מהאזרחים".
ניכר היה להבין מהשיח החוזר של הדוברים בתקשורת, כי הם תודרכו מראש כדי להציג עמדה אחידה לפיה נתניהו משקר וחיזבאללה לא מסכן את תושבי לבנון.
בין שיחה לשיחה שהעניקו לתקשורת, נשמעו קריאות עידוד לארגון. אחד הדוברים נכנס להתלהבות שגרמה לו לחרוג מקו ההסברה הפשרני "גם אם הטילים של חיזבאללה היו בתוך הבית שלנו, זה היה מכבד אותנו. מבחינתנו אנחנו מוכנים לייצר טילים לא במפעל אלא בתוך ביתנו". אנשים שהגיחו משום מקום נעמדו מול המצלמה תוך כדי המשך דבריו של הדובר "נסראללה הוא המממן שלנו הוא המפקד שלנו, הוא נותן לנו"… הדובר לא הספיק להשלים את דבריו עד שהאנשים האלמונים סילקו אותו ואת המצלמה מהמקום.