היחסים בין הפלסטינים למדינות המפרץ, לא ידעו ימים קשים יותר. אותה ישיבה של הליגה הערבית לפני כחודש, שבה סירבו שרי החוץ של מדינות ערב לדרישת הפלסטינים, לגנות את נרמול היחסים עם ישראל, עוד נותנת את אותותיה. האמירות הקשות שנזרקו לחלל האוויר מצד הפלסטינים, עדיין משפיעות על היחס של מדינות המפרץ לרמאללה.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
קרש הצלה לבלימת כזבים: המתקפה על ליבסקינד כמשל
לפני הכל אמא: הצוערת החרדית הראשונה במשרד החוץ בראיון
הוליווד, קורונה ותקינות פוליטית: ג'ון טורטורו מדבר על הכל
השימוש התדיר במילים בגידה, כניעה ובושה מצד הפלסטינים נגד מדינות המפרץ, הרגיז את הנסיך בנדר בן סולטאן, מי שהיה מפקד המודיעין של סעודיה. בריאיון לרשת אלערביה שישודר הערב (ב') הוא התייחס לאווירה הרעה מול הפלסטינים וכינה את ההנהגה הפלסטינית, הנהגה כושלת: "מה שאני שמעתי מההנהגה הפלסטינית בימים האחרונים מכאיב מאד. מדובר בשיח נמוך שאסור שיקרה. זה לא הפתעה שהם ישתמשו במונחים בגידה ותקיעת סכין בגב. כי ככה הם רגילים להתנהל האחד עם השני", אמר הבכיר הסעודי והוסיף "המתקפה שלהם נגד מנהיגי מדיניות המפרץ בלתי מקובלת. הנושא הפלסטיני נושא חשוב. אבל ההנהגה שלהם הנהגה כושלת".

התגובה האימפולסיבית של הפלסטינים כללה גם הצהרה של שר החוץ הפלסטיני על החרמת ישיבות הליגה הערבית וקריאה ישירה של מזכ"ל הועד הפועל של אש"ף סאאיב עריקאת, להתפטרות מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבו אלריט
אבו אלריט עצמו התייחס לביקורת בריאיון מיוחד בערוץ "אלבלד" במצרים, שם הבהיר כי הוא תומך בסוגיה הפלסטינית אבל אחדותה של הליגה הערבית חשוב יותר. "הפלסטינים נמצאים בבעיה חמורה. לא היה עוד אף משטר אמריקאי שתמך כל כך בישראל. הסוגיה הפלסטינית היא האחריות שלנו, אנחנו צרכים לסייע להם כדי לצאת מהמצב הקשה שבו הם נמצאים", אמר אבו אלריט שניסה לשמור על אווירה מפוייסת .
הוא התייחס לאשמה שהטיח בו סאאיב עריקאת, שכינה את העובדה שסירב לגנות את השלום עם ישראל בושה וקרא לו להתפטר באופן מידי: "להטיל את האחריות עלי כמזכ"ל הליגה הערבית, זה לא העניין. אני לקחתי כל חיי את האחריות על דברים מדיניים. סאאיב עריקאת יכול להגיד מה שהוא רוצה". אמר אבו אלריט, "אני לא מודאג מהנושא הפלסטיני, ולא חושש לגורלם של הפלסטינים. שיעור ההשכלה שלהם גבוהה בהשוואה למדינות ערב אחרות".
אבו אלריט בן ה 78, נחשב לאחד הדינוזאורים הוותיקים בפוליטיקה המצרית. הוא שימש שר חוץ 7 שנים מ- 2004 ועד הפלת משטר חוסני מובארק ב- 2011. בניגוד לאחרים, הוא הצליח לשרוד את גל המחאה המצרי ולנחות בתפקיד המזכיר הכללי של הליגה הערבית היושבת במצרים.

אחד החששות הגדולים של מדינות ערב היא מההתקרבות של הפלסטינים לציר האחים המוסלמים באמצעות הטורקים. טאאיף ארדואן המנסה במשך שנים להשפיע בזירה הפלסטינית ולקבל דריסת רגל משמעותית בעיקר בירושלים, מהווה ציר מרכזי כעת בשיחות הפיוס בין פתח לחמאס.
אבו אלריט התייחס למהלכים האחרונים של טורקיה, והשווה בין איסטנבול לטהראן, אויב נוסף של מדינות ערב. "ישנן אדמות ערביות שנכבשו על ידי כוחות צבאיים ומיליציות המזוהות עם טורקיה ואיראן. המיליציות האלו נועדו לערער את יציבותן של מספר מדינות ערביות". הוא הגדיר את המציאות הזו כ"מצב חסר תקדים שמאיים על הביטחון הלאומי של מדינות ערב רבות".