המושל שוחח ביום רביעי עם ראשי הקהילות החרדיות והחסידיות באזורים שהתפרצות הקורונה בהם חמורה, והאיץ בהם לשמור על הכללים: "אני מבקש מכם, מתוך חברות, את עזרתכם", אמר קואומו, אך הוסיף שהוא מבקש זאת לא רק למען בריאותם אלא "למען מערכת היחסים שלכם עם הקהילות הסובבות אתכם", ברמיזה לתקריות אנטישמיות כלפי יהודים שעלולות להתגבר אם התחלואה הגוברת תימשך באזורים בעלי ריכוז יהודי גבוה. פרטי השיחה פורסמו בניו־יורק פוסט.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הדיאטה השמחה שלי: ח"י תובנות על ח"י קילו
– המרוץ לבית הלבן: עימות הסגנים היה רגוע וזהיר
– סרט חדש בעקבות המסע למציאת ארון הברית
בשיחה אמר קואומו שיש לצמצם את ההתקהלויות בבתי הכנסת והכנסיות בכל המדינה ל־50 אחוז תפוסה, אלא ששעות לאחר מכן החליט המושל להודיע על שימוש במעין שיטת רמזור, ולהטיל הנחיות קשוחות יותר באזורים אדומים שההתפרצות בהם חמורה יותר. לפי ההנחיה, בתי התפילה באזורים האדומים יפעלו בהיקף של עד 25 אחוז מהתפוסה או עד עשרה מתפללים בלבד. ההנהגה החרדית ראתה בהחלטה הזאת, שעות אחרי השיחה, סטירת לחי; והחלה לפעול נגדו. ההפגנות ברחובות בורו־פארק היו אלימות, ומקצת מהמפגינים אף כינו את השוטרים "נאצים".

האתר "ישיבה וורלד ניוז" דיווח שהמפגינים הבהירו לשוטרים שהם ימשיכו להתפלל כרגיל, וטענו כי המושל "פוגע במכוון בקהילות היהודיות". באתר נכתב שההפגנות היו ברובן "רגועות" וכללו "מוזיקת סוכות ודגלי טראמפ 2020" אך התיעוד בתקשורת הכללית הציג עימותים חריפים ואף מפגינים שנפצעו.
ב"ניו יורק דיילי ניוז" פרסמו ביום חמישי שער ביקורתי כלפי הקהילה היהודית־חרדית, המציג את החסידים המפגינים מול השוטרים תחת הכותרת "אוי, התקוממות" (Oy, Revolt), וציטוט מפי אחד המפגינים: "כאן בבורו פארק, אנחנו לא הולכים לפי החוקים של אמריקה. יש לנו חוקים משלנו".
יעקב קורנבלו, תושב בורו־פארק ויהודי חרדי, כתב באתר "ג'ואיש אינסיידר" (שאינו חרדי), הותקף בהפגנות באכזריות. "חטפתי בעיטות מקהל זועם של מאות חברי הקהילה היהודית בבורו־פארק", הוא דיווח בטוויטר, "צעקו עליי 'נאצי' ו'היטלר'". לדבריו, מנהיג ההפגנות השי טישלר – פעיל חברתי ומגיש רדיו מקומי – הוא שהורה למפגינים לתקוף אותו: "הוא הכיר אותי וציווה עליהם לרדוף אחריי במורד הרחוב. לבסוף השוטרים הגיבורים הצילו אותי".