בריטניה תהיה המדינה הראשונה שמדביקה בקורונה, במכוון, מתנדבים בריאים: גוף האתיקה במדינה אישר עריכת "ניסוי אנושי" במאמץ להבין את כוחם של החיסונים ואת השפעתם של טיפולים במחלה. שלשום הודיעה הממשלה שהשלב הראשון בניסוי יתחיל במהלך החודש הקרוב: עד 90 בני 18 עד 30 ייחשפו לקורונה "בסביבה בטוחה ומבוקרת", כדי לאמוד את כמות הנגיפים המעטה ביותר שדרושה כדי לגרום להדבקה. בשלבים הבאים, החוקרים מקווים להעריך את השפעת החיסונים על משתתפים שונים.
הדבקה של אנשים בריאים בנגיף שעלול להיות קטלני היא שנויה במחלוקת, גם אם במינונים קטנים ובתנאים מבוקרים. יש המפקפקים בצורך בניסוי כזה, בהתחשב בהפצה המהירה של חיסונים יעילים ביותר. למעלה מ־15 מיליון בני אדם בבריטניה כבר קיבלו לפחות מנת חיסון אחת.
"השגנו כמה חיסונים יעילים, אך חיוני שנמשיך לפתח חיסונים וטיפולים חדשים", אמר קלייב דיקס, ראש צוות המשימה לחיסונים בבריטניה. "אנו מצפים שהמחקרים האלה יציעו תובנות ייחודיות לגבי אופן פעולתו של הנגיף ויעזרו לנו להבין אילו חיסונים מציעים את הסיכוי הטוב ביותר למנוע הדבקה".
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
פגיעה לתכלית ראויה: הדילמה המשפטית של סרבנות החיסונים
מדוע אתה מצביע חרד"לי ומקבל חילוני
הבעיה האמיתית סביב סערת עמוס עוז
לדברי פרופ' רוברט ריד, מרצה למחלות זיהומיות באוניברסיטת סאות'המפטון, החיסונים הנוכחיים טובים נגד מרבית הזנים שמסתובבים בעולם, אבל "לא יכולים להיות החיסונים האחרונים שישמשו אותנו". הניסויים יוכלו "לאפשר לנו לבדוק חיסונים חדשים במהירות".
המתנדבים, שיודבקו בנגיף באמצעות טיפות שירוססו אל תוך אפם, יאושפזו למעקב צמוד בבית חולים. מלבד בדיקות דם ודופק, הם יקבלו כרטיסי גירוד והרחה כדי לאתר אובדן חוש ריח, ויעברו בדיקות קוגניטיביות. "אם נוכל רק להוכיח שהנגיף מתרבה באף, זו נקודת הסיום שאנו מחפשים", אמר פיטר אופנושו, אימונולוג מאוניברסיטת אימפריאל קולג' בלונדון ושותף במחקר. "אנחנו לא שואפים לגרום לנבדקים לחלות, ונעשה זאת בהסלמה איטית מאוד של מינון ההדבקה".
מדענים ישתמשו בגרסת הנגיף שנפוצה במרץ אשתקד ולא באחת הגרסאות המדבקות יותר. המתנדבים יקבלו 4,500 ליש"ט תמורת השתתפותם במחקר שיכלול 17 ימי הסגר בבית החולים, ובדיקות מעקב במשך 12 חודשים.
המחקר "כרוך בהרבה מאמץ לאדם צעיר, 17 יום שבהם איש לא יכול לבקר אותך", אמר טרנס סטפנסון, יו"ר הרשות לחקר הבריאות. אנדרו קצ'פול, מנהל המדע הראשי של hVIVO, ארגון מחקר קליני שמגייס מתנדבים, אמר כי "אלפים" ביקשו להשתתף, אך המחקר עדיין מחפש מגויסים נוספים שטרם נחשפו לנגיף ויכולים לעבור את מבחני הבריאות הנדרשים.
ג'ייקוב הופקינס, בן 23, ממתין להצטרף לניסוי. "אני מודע לסיכונים, אבל עברתי סינון קפדני והסיכונים מעטים למישהו צעיר, כשיר ובריא", אמר. הוא מודאג מההשפעות לטווח הארוך, "אבל זה עדיין לא מספיק לגרום לי לשנות את דעתי. אני רוצה לעזור לסיים את המגפה בהקדם".