באירופה מודאגים מתאי טרור רדומים. לא של חיזבאללה, דאעש או אלקעידה, אלא של האחים המוסלמים.
הפוליטיקאי הגרמני חוסיין חאדר, סגן נשיא מועצת השילוב בגרמניה וחבר מועצה מקומית אמר לסקיי ניוז בערבית כי בשנים האחרונות, נחשף אופיו של ארגון האחים, המשתמש בכוחו כדי להשיג כלי נשק ולעודד טרור באירופה. הוא טען כי אירופה בכלל וגרמניה בפרט מתריעה על הסכנה הנשקפת מארגון הטרור "האחים המוסלמים" ומתחילה לנקוט בפעולות שמטרתן לעצור את הארגון. "לפני כשנתיים אירעו כמה פיגועים במדינות שונות בגרמניה, צרפת ואוסטריה. המעורבות של "האחים המוסלמים" בפיגועים האלו היא שגרמה לשינוי מדיניות של המדינות האלו כלפי הארגון ולתיקון חוקים נגד טרור במטרה להתמודד עם ארגונים קיצוניים כמו האחים המוסלמים".
חאדר הבהיר כי בניגוד לתדמית שהארגון ניסה למצב בחברות האירופאיות, כארגון דת או מפלגה פוליטית, מדובר בארגון המסוכן יותר מדאעש ואלקעידה. "ההבנה הזאת גרמה לממשלה לזרז את ההליכים לתיקון חוק כדי לעצור את חדירת הארגון לחברה האירופאית ולעצור את הפעילות שלו בכל הרמות".
הוא הוסיף "גורמי ביטחון ומודיעין, כמו גם פוליטיקאים בגרמניה הביעו הסתייגות מארגון האחים המוסלמים ורואים בו ארגון קיצוני שנוהג בטרור ובאלימות כדי להגיע לעמדות שליטה במדינות ערב".
סגן נשיא המועצה לשילוב בגרמניה, הדגיש: "ישנו רצון לקדם החלטה באירופה שתאסור את פעילות ארגון האחים המוסלמים אבל הבעיה במימוש הרצון הזה, משולב. גם בגלל החוקים הקיימים במדינות וגם כי חברי האחים המוסלמים פועלים תחת ישויות שונות שחלקן אפילו מתכחשות כי הן שייכות לארגון האחים המוסלמים. זה מקשה על שירותי הביטחון לאסוף ראיות ברורות נגד הארגון ולכן הפעילויות הביטחוניות מולם נמשכת זמן רב".
מוסטפא אלעמאר, מומחה לטרור בינלאומי בגרמניה הסביר כי "האחים המוסלמים פועלים באמצעות חוליות רדומות וסודיות שפועלות בעת פקודה. זה הופך אותם למסוכנים יותר מארגון דאעש. הוא ציין שפעילים של האחים המוסלמים נכנסים לפוליטיקה הגרמנית, לאקדמיה ולמוקדי כח במטרה לשנות את אופי החיים במדינה שהם חיים בה. הם מבצעים פיגועים, מלבינים כספים ומממנים פעילות שנועדה לממש את המטרה שלהם".
המומחה ציין עוד כי "טורקיה ומדינות נוספות מעבירות כספים כדי להקים מסגדים ומרכזי תרבות אסלאמיים בהם מתבצעת פעילות של קירוב האנשים לאידאולוגיה של האחים המוסלמים.
הסיבה שאנחנו נלחמים באחים המוסלמים או באסלאם הפוליטי היא שאנחנו מבינים שאסור לנו לאפשר לאחים המוסלמים לממש את האג'נדה שלהם. הם לא רוצים להשתלב בפוליטיקה או בחיים במדינה האירופאית בה הם חיים. הם רוצים לשנות את הפוליטיקה. לבסס את הארגון ולשנות את החוקה ואז לפעול נגד האירופאים ונגד זכויות האדם".
יצוין שלאחר הצטרפות רע"מ לקואליציה בישראל, מדינות ערב וגורמים נוספים הטיחו ביקורת בישראל שמאפשרת את כניסתה של המפלגה המזוהה עם האחים המוסלמים לקואליציה ולעמדת השפעה פוליטית ומדינית על ישראל.