'הניו יורק טיימס' פרסם הבוקר (יום ה') פרטים חדשים על חיסול פאדי אל-בטש במלזיה. אל-בטש ככל הנראה היה מעורב במגעים לעסקאות נשק בין חמאס לצפון קוריאה. במקור, נשלח אל-בטש למדינה האסייתית, כדי ללמוד לחקור ולהתפתח כמהנדס ולהשיג מערכות נשק וכלי טיס עבור חמאס – כך על פי גורמי מודיעין במערב ובמזרח התיכון. חיסולו, כך נטען ב'הניו יורק טיימס' הוא חלק ממבצע, שעליו הורה ראש המוסד יוסי כהן, במטרה לעצור את הפרויקט רחב היריעה של חמאס, שבמסגרתו נשלחים טובי המדענים מעזה מעבר לים לצבור ידע וקשרים ולפתח מערכות נשק נגד ישראל.
מותו של מהנדס חמאס שופך כעת אור גם על פרשה מסתורית, שנחשפה כבר לפני חודשים ארוכים במצרים, וגרמה למבוכה רבתי לממשל בראשותו של הנשיא א-סיסי. אז, ככל הנראה גם החל לתקתק השעון שהביא לחיסולו של אל-בטש. באוקטובר אשתקד, פשטו סוכני מכס מצרים על אנייה נושאת דגל קמבודי שעגנה בתעלת סואץ. הפשיטה נערכה בעקבות מידע מודיעיני אמריקני. בפעולה מצאו המצרים לתדהמתם לא פחות מ-30 אלף טילים נגד טנקים מתוצרת צפון קוריאה.

המידע הראשוני הגיע למצרים חודשיים קודם לכן. האמריקנים התריעו בפני המצרים על אניית משא בדרכה לתעלת סואץ. האמריקנים טענו כי למרות שהספינה נושאת דגל קמבודיה, היא החלה את מסעה בצפון קוריאה. כל אנשי הצוות על הסיפון היו אזרחי צפון קוריאה, ועל סיפונה טילים מוסתרים תחת יריעות בד ענקיות. בעקבות המידע, פשטו סוכני רשויות המכס המצרים על האנייה ברגע שחצתה את הגבול הימי ונכנסה לשטחה של מצרים. בפשיטה התגלו, כאמור, יותר מ-30 אלף טילים נגד טנקים שהוסתרו במצבורי עופרת ברזל. בהמשך כונתה הפשיטה על ידי האו"ם "התפיסה הגדולה ביותר של אמצעי לחימה מצפון קוריאה".
אולם, כאן לא הסתיימה הפרשה. בעקבות חקירת האו"ם התברר כי במשלוח הייתה מעורבת רשת של אנשי עסקים מצרים שהזמינו את אמצעי הלחימה מפיונגיאנג בעסקה ששוויה מוערך במיליוני דולרים, במטרה למכור את התחמושת לצבא המצרי.
השאלה שתישאל כעת, האם אותם ערוצים שבהם הגיעו הטילים נגד טנקים למצרים הם גם אותם ערוצים שבהם תכנן חמאס להבריח נשק לרצועה. תפיסת הספינה עוררה מבוכה רבתי במצרים, שבאותה עת הייתה חברה חדשה במועצת הביטחון של האו"ם. בעקבות החשיפה אף שיתפו המצרים פעולה עם האו"ם בהשמדת המטען. באחרונה אף סיכלו המצרים משלוח צפון קוריאני המיועד לעזה של רכיבי תקשורת המשמשים לתחמושת מונחית. ככל הנראה, היה זה אל-בטש שסייע בתיווך העסקה.


מדוע בחרו גורמי מודיעין לחשוף כעת את שיתוף הפעולה המודיעיני הכולל כנראה את שלושת הזרועות האמריקאית, ישראלית ומצרית. האם, מדובר במסר לשלטונות מלזיה? החשיפה, שלפיה מלזיה הפכה לזירת פעולה של חמאס ומאפשרת מעבר נשק וסחורות מצפון קוריאה למזרח התיכון מהווה מבוכה רבתי לשלטונות המלזים. בעשותה כך, מפירה הממשלה במלזיה את הסנקציות הבינלאומיות על צפון קוריאה.
יתרה מכך, המלזים בעצמם אמרו בראשית השבוע כי היה ידוע להם שאל-בטש נמצא בקשר עם ארגון ביון של מדינה זרה. הגם שלא אזכרו את השם המפורש. ההנחה היא שמדובר בקשר חמאסי עם איראן, שגם היא נמצאת תחת סנקציות. ואם כך, האם נועדה החשיפה לייצר לחץ על הממשלה במלזיה להרפות מן המרדף אחרי שני הסוכנים שהתנקשו באל-בטש?
אמש העריכה צמרת המשטרה המלזית כי שני המתנקשים נמצאים עדיין בתוך מלזיה, ואף פרסמה תמונה של אחד מהם. המשמעות היא כי המלזים להערכתם הולכים וסוגרים על שני הסוכנים שהתנקשו באל-בטש. גם הרטוריקה ההססנית שבה השתמשו בתחילת השבוע פינתה אמש את מקומה לז'רגון אנטי ישראלי בוטה, גם אם הקפידו שלא לנקוט בשמה המפורש של ישראל. לא מן הנמנע כי כעת, בעקבות חשיפתה של מלזיה ככר פורה לטרור, יעדיפו בקואלה לומפור להוריד טון או שניים ויאפשרו למצוד אחר המתנקשים באל-בטש להתאדות בשקט.