רוסיה וארה"ב הודיעו, אתמול (ג'), על כוונתן לערוך שיחות בנוגע לאוקראינה. השיחו ייערכו בעוד כשבועיים בז'נבה שבשוויץ. למרות ההתקדמות בנושא, בוושינגטון נותרו ספקות לגבי כוונות הקרמלין. ברוסיה שללו מראש כל "ויתורים" אפשריים והדגישו שלא יסטו מדרישותיהם להגביל את ההשפעה המערבית בגבולותיהם.
על רקע המתיחות הגוברת בגבול עם אוקראינה, ולדימיר פוטין הבטיח לפני שבוע לנקוט בתגובה "צבאית וטכנית" אם יריביו המערביים לא יפסיקו לאיים על מדינתו.
כבר חודשים שגם רוסיה וגם מדינות המערב מחפשות את אותו הדבר: למרות אי וודאות על כוונתם, שניהם רוצים הורדת המתיחות בגבול אוקראינה. מעתה, יש תקווה כי בזכות פגישה זו, הם ימצאו את הדרך לשם.
בגלל החשש מפעולות נאט"ו, רוסיה דורשת מהארגון דבר אחר במיוחד: לא להכניס את אוקראינה לבריתה. במסמכים שפורסמו על ידי רוסיה לפני כשבועיים, מוסקבה פירטה את דרישותיה להורדת המתיחות באוקראינה. סוג של אמנה, בה רוסיה דורשת הגבלות קפדניות על פעילות נאט"ו, הברית הצבאית בראשות ארצות הברית, במדינות מזרח אירופה. נאט"ו נוצרה במקור כדי להגן על אירופה מפני איומים אפשריים מברית המועצות לשעבר. זה אומר שהברית לא תמלא את תפקידה ולכן נאט"ו צריכה לנטוש את כל תוכניותיה לאוקראינה וגאורגיה ולהצטרף לברית המערבית.
אחרי דרישות קפדניות של רוסיה ששללה מראש לוותר על כל דרישה שהיא, נשארו ספקות לגבי כוונות הקרמלין. האם מדובר ב"מאמץ רציני" של רוסיה או ב"ניסיון מדומה להצדיק פעולה צבאית"? כך שאלו היום ב"ניו יורק טיימס". שאלה מוצדקת כשיודעים שיש לרוסיה דרישות קיצוניות בתמורה.