טורקיה לא מתכוונת להפנות עורף למחויבותה לפלסטינים ולקידום הקמת מדינה פלסטינית, אמר אתמול שר החוץ הטורקי מבולוט צ'בושלו במסיבת עיתונאים. הדברים מגיעים על רקע מה שנראה כהתחממות קלה ביחסים שבין ישראל לטורקיה, והאפשרות כי הנשיא יצחק הרצוג יגיע בקרוב לאנקרה לביקור מדיני.
צ'בושלו הדגיש כי כל צעד שיינקט בנוגע ליחסים עם ישראל לא יבוא על חשבון הפלסטינים – "כפי שעשו מדינות אחרות", כשהוא רומז בכך לכאורה על איזו הפניית עורף מצד איחוד האמירויות ובחריין לפלסטינים, לאחר החתימה על הסכמי אברהם וכינון היחסים עם ישראל.
בתחילת השבוע, שוחחו הנשיא הרצוג וארדואן בטלפון בפעם הרביעית מאז נכנס הרצוג לתפקידו. נשיא המדינה איחל לארדואן שנדבק בקורונה החלמה מהירה. לפני כשבועיים, ארדואן אמר לראשונה כי הרצוג צפוי להגיע לביקור אולי כבר בחודש הבא, אולם אז סירבו בסביבת הנשיא לאשר את הדברים. לאחר השיחה השבוע, כבר נמסר מבית הנשיא כי הרצוג וארדואן שוחחו על האפשרות שייפגשו בקרוב.

בתוך כך, "ישראל היום" מפרסם הבוקר כי שגריר ישראל בוושינגטון מיכאל (מייק) הרצוג, נועד בשבוע שעבר עם שגריר טורקיה בארה"ב, חסן מוראט מרקן, שנמנה על מקורביו של ארדואן. המפגש התקיים כחלק מארוחת ערב של השגריר הישראלי עם ארבעה שגרירים של מדינות מוסלמיות במרכז אסיה, טורקיה, אזרבייג'ן, אוזבקיסטן וקזחסטן.
מוקדם יותר השבוע התייחס גורם מדיני ישראלי בכיר אל הדילמה האם להיענות למה שנראה כחיזורים מדיניים מצידו של ארדואן. נזכיר כי בנוסף לשיחות עם הרצוג, לאחר שחרורם ממעצר של בני הזוג אוקנין, התקיימה שיחת טלפון ראשונה מזה שנים בין ראש ממשלה ישראלי, נפתלי בנט, לנשיא הטורקי.
ארדואן, שגירש את השגריר הישראלי משטחו ב-2018, ואינו בוחל באמירות אנטישמיות קשות כלפי ישראל, מאפשר לחמאס להתנהל מאיסטנבול ולהמשיך משם בתכנון והוצאה לפועל של פעילות טרור. על אף זאת, ישראל לא צריכה "לגזור על עצמה טהרנות" ביחסים עם טורקיה, אמר השבוע הגורם המדיני. "במזרח התיכון של היום, צריך לשחק על כל המגרש. בגלל שאין שוטר אזורי, יש ציפייה מאוד גדולה מישראל להיכנס לוואקום הזה. השחקנים בזירה יודעים שאנחנו עוגן של יציבות".
אתמול התקיימה גם שיחה טלפונית בין השר הטורקי צ'בושלו למזכיר המדינה האמריקני בלינקן. בלינקן צייץ לאחריה בטוויטר כי זו הייתה "שיחה פרודוקטיבית", וכי "ארה"ב וטורקיה ממשיכות בתיאום הדוק שלנו בנוגע לאיום ההסלמה והתוקפנות רוסית נגד אוקראינה. נמשיך להעמיק את שיתוף הפעולה באופן דו-צדדי וכבעלי ברית נאט"ו".