ראש הממשלה נפתלי בנט דיבר הבוקר (ה') בכנס הסייבר־טק העולמי בגני התערוכה בתל־אביב, והתייחס למצב באוקראינה. לדברי בנט, "הדברים נראים כרגע רע בשטח, אבל חשוב להבין שאם מנהיגי העולם לא יפעלו במהירות, זה יכול להיות הרבה יותר גרוע. אני מדבר על אובדן חיי אדם רבים, הרס מוחלט של אוקראינה ומיליוני פליטים – אבל זה לא מאוחר מדי". בנט קרא למנהיגי המעצמות לפעול להפסקת אש: "באחריות השחקנים הגדולים בעולם לפעול מהר כדי להוציא את שני הצדדים משדה הקרב אל שולחן המשא ומתן".
אתמול בערב שוחח בנט בטלפון עם ראש ממשלת אוקראינה וולודימיר זלנסקי, וכן עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. זו הפעם השנייה מאז תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה שבנט משוחח עם שני ראשי המדינות. זלנסקי כתב אמש בטוויטר כי שוחח עם בנט על התוקפנות הרוסית. הקרמלין פרסם כי השיחה עם בנט התרחשה ביוזמת ישראל, וכי הרוסים הבהירו בה שהמפתח לסיום המשבר הוא "שמירת האינטרסים הביטחוניים של רוסיה".
מוקדם יותר השבוע, אמר שגריר אוקראינה בישראל, איבגן קורניצ'וק, כי ישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה שיש לה יחסים טובים עם שני הצדדים. זלנסקי פרסם אתמול פוסט בעברית, שבו קרא ליהודי העולם להירתם למען האוקראינים, בין היתר בשל הפגזת אומן וכן הפגיעה באתר הזכרון בבאבי־יאר, שבו נרצחו מאות אלפי יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה. נציין כי כתב ידיעות אחרונות רון בן־ישי שהגיע אתמול לבאבי־יאר, דיווח כי לא ניכרת כל פגיעה באתר ההנצחה.
העולם מגנה את הפלישה הרוסית – ישראל הצטרפה
בתוך כך, העצרת הכללית של האו"ם אישרה אתמול ברוב גדול החלטת גינוי לרוסיה על הפלישה לאוקראינה. 141 מדינות ובהן ישראל, הצביעו בעד הגינוי. שגריר ארה"ב בישראל, טום ניידס, כתב בטוויטר לאחר ההצבעה: "תודה ענקית לישראל על שעזרה לגייס חברים נוספים לעמוד לצד אוקראינה בהצבעת האו"ם". מוקדם יותר השבוע, אישרו גורמים מדיניים בישראל כי האמריקנים מתחו ביקורת על כך שישראל נמנעה מלתמוך בהצעת החלטת הגינוי שניסתה ארה"ב להעביר בסוף השבוע במועצת הביטחון של האו"ם. הצעה שנפלה, כצפוי, בשל הטלת וטו רוסי.
כבר ביום שני אישר שר החוץ יאיר לפיד כי ישראל מתכוונת להצביע בעד גינוי הפלישה הרוסית בעצרת הכללית. "ישראל תהיה בצד הנכון של ההיסטוריה. ארצות־הברית היא בת הברית העיקרית שלנו אבל ארצות־הברית יודעת שלישראל יש עוד שיקולים. יש לנו גבול עם רוסיה בסוריה, וחשוב לנו להמשיך את הפעילות נגד ההתבססות האיראנית בסוריה", אמר שר החוץ. נציין כי רק חמש מדינות התנגדו אמש להחלטת הגינוי שעברה בעצרת הכללית של האו"ם – רוסיה עצמה, וכן סוריה, צפון קוריאה, בלארוס ואריתריאה.