רגולטורים אמריקנים פינו בשבוע שעבר את הדרך למכירת בשר בקר שעבר עריכה גנטית, לאחר שמנהל המזון והתרופות (FDA) הגיע למסקנה שבעלי החיים הללו אינם מעוררים חששות בטיחות. לפניהן קיבלו אישור דומה מיני סלמון וחזיר (למטרות רפואיות, לא לתזונה). מזונות רבים אחרים מהצומח, ובהם פולי סויה ותירס, כבר מיוצרים עם מרכיבים מהונדסים גנטית.
הפרות של חברת "רקומבינטיקס" עברו שינוי גנטי שגורם להן להצמיח פרווה קצרה וחלקלקה המאפשרת להן להתמודד ביתר קלות עם מזג אוויר חם. פרות שלא סובלות מחום מסוגלות לעלות במשקל ביתר קלות, מה שמוביל לייצור בשר יעיל יותר. התכונה הערוכה גנטית בבקר של רקומבינטיקס תהפוך את ייצור בשר הבקר לבר־קיימא ואף תשפר את רווחת בעלי החיים באקלים חם יותר, לפי החברה.
רקומבינטיקס לא ציינה מתי הבשר יגיע לצרכנים באמריקה, אך ה־FDA העריך שהוא עשוי להגיע לשוק כבר בעוד שנתיים. אליסון ואן־איננאם, גנטיקאית של בעלי חיים מאוניברסיטת קליפורניה בדיוויס, שעבדה עם רקומבינטיקס, אמרה שהיריון עשוי להימשך כתשעה חודשים, והעגלים שיתקבלו ממנו עשויים להישחט לאחר כעשרה חודשים. היא העריכה שהשוק אינו מוגבל לארה"ב, בהתחשב במאפייני הסחר העולמי בבקר: "בואו נודה בזה, הוא יגיע לכל העולם".
בניגוד לסלמון ולחזירים, הבקר לא היה צריך לעבור תהליך אישור ארוך שנים: לפי ה־FDA, הפרות פטורות מכך משום שהמבנה הגנטי שלהן דומה לזה של פרות קיימות, והתכונה המהונדסת מופיעה באופן טבעי בחלק מהגזעים. ד"ר סטיבן סולומון, מנהל המרכז לרפואה וטרינרית של ה־FDA, מסר שהבדיקה נמשכה כמה חודשים. הוא גם ציין שההחלטה עשויה להיות מעודדת לחברות הזנק בתחום הביוטכנולוגיה. ואן־איננאם אמרה שדרישה מכל החברות לעבור את תהליך האישור הממושך עלולה לחסל את האפשרות למסחר בעלי חיים שעברו עריכת גנים בארה"ב.
גרג ג'פה, מתמחה בביוטכנולוגיה במרכז למדע למען האינטרס הציבורי, אמר שהודעת ה־FDA הבהירה כי הסוכנות אינה פוטרת את כל בעלי החיים שעברו עריכה גנטית מתהליך האישור הארוך יותר: "הם מחזקים את הרעיון שנדרשת בדיקה בכל מקרה לגופו". לדבריו, על הסוכנות להיות שקופה יותר לגבי תהליך הבדיקה כדי למזער את השיבושים הכלכליים האפשריים בסחר הבינלאומי, ולמנוע ממדינות אחרות לשקול לסמן את בעלי החיים שעברו עריכה גנטית. ג'יידי הנסון מהמרכז לבטיחות מזון אמר שהסוכנות עדיין צריכה לעקוב אחר בעלי החיים במשך כמה דורות, כדי להבטיח שלא יתגלו בעיות לא צפויות.
החזיר המהונדס גנטית שהשימוש בו אושר מיועד בעיקר למטרות רפואיות, ולא למאכל, לפי החברה שפיתחה אותו. לפני כחודשיים סיפקה החברה לב חזיר להשתלה באדם גוסס בניתוח ניסיוני; המטופל מת השבוע. לפי החברה שפיתחה את הסלמון המהונדס גנטית, הדגים נמכרים כיום למפיצים במערב התיכון ובצפון־מזרח ארה"ב.