אזרח חמוש נכנס בחמישי שעבר לסניף "פדרל בנק" בביירות, ודרש למשוך את מלוא הפיקדונות בחשבונו. באסם חוסיין בן ה־42 החזיק בתשעת עובדי הבנק ולקוחות הסניף כבני ערובה. כוחות צבא וביטחון רבים הוצבו סביב הבנק ופתחו במשא ומתן עם חוסיין, והוא הסכים לשחרר בן ערובה מבוגר אחד כדי להבהיר ששאר המוחזקים עודם בחיים.
בשעות הערב נודע שחוסיין יצא בסופו של דבר מהבנק אחרי שהסכימו לתת לו למשוך מחשבון הבנק שלו כ־35 אלף דולר.
ערוץ אל־ג'דידה הלבנוני דיווח שבחשבון הבנק של חוסיין היו 210 אלף דולר, והבנק החזיק גם בפיקדון של אחיו בסך כ־500 אלף דולר. מתחילת המשבר הכלכלי בלבנון, שני האחים היו מנועים מלמשוך את הכסף. בערוץ דווח שחוסיין ביקש למשוך את הסכום מחשבונו כדי לטפל באביו הזקוק לניתוח. בבית החולים דרשו לקבל את הסכום בתשלום אחד, אבל בבנק סירבו לאפשר משיכת סכום גבוה כל כך; אחרי סירובים חוזרים ונשנים הוא הגיע לסניף כשהוא נושא נשק, ירה באוויר כמה פעמים ודרש את הכסף.
לפי העדויות, חוסיין איים לבצע טבח בעובדים ובלקוחות ששהו בבנק, אם הכסף לא יינתן לו. עובדי הבנק ההמומים הזעיקו את כוחות הביטחון, ואלה כיתרו את הבנק וקיימו היערכות ביטחונית. אלא שהפעולה החריגה והאלימה שלחה לרחובות אזרחים לבנונים, שהפגינו מחוץ לבנק ותמכו בזכותו של חוסיין למשוך את כספו ולטפל באביו החולה.
המעשה הנואש נובע מהמשבר הכלכלי החריף שנמשך בלבנון מאז 2019 ללא תקווה באופק. המשבר הוביל לקריסת המטבע המקומי מול הדולר, למחסור בדלק ותרופות ולהתמוטטות כוח הקנייה של הלבנונים.
חטיפת בני הערובה בבנק מצטרפת לפעולות ייאוש אחרות. כמה לבנונים הציתו עצמם במהלך שנות המשבר הכלכלי, במחאה על עליית מחירי המזון והדלק. לפי נתוני הרווחה הלבנוניים, מספר ההתאבדויות במדינה עלה מאוד בעקבות המשבר.
במשך שנתיים כמעט הטילו הבנקים בלבנון מגבלות על פיקדונות במטבע חוץ, בעיקר בדולר, והציבו תקרות קשוחות על משיכת מט"ח מהבנקים. החשש היה שמשיכה המונית של חסכונות תוביל לקריסת הבנקים. כמו חוסיין, מיליוני לבנונים אינם יכולים למשוך את חסכונותיהם ונעדרים כל יכולת לרכוש לעצמם מזון, תרופות ואמצעים בסיסיים. כ־80 אחוז מהלבנונים נמצאים מתחת לקו העוני.
הפוליטיקאים הלבנונים מנסים לשווק לאזרחי המדינה את האור בקצה המנהרה, בדמות הגז הטבעי בחופי לבנון, בתחום שהריבונות עליו שנויה במחלוקת בין ירושלים לביירות. הדיונים המתנהלים מול ישראל בתיווך אמריקני היו צפויים לשאת פרי בחודש שחלף, אך לפי גורמים בלבנון העניין מתעכב.
סגן יו"ר בית הנבחרים אליאס בוסאאב נפגש עם נשיא לבנון מישל עאון בארמון הנשיאות בשבוע שעבר, והודיע שהמתווך האמריקני הוכשטיין "לא חזר ללבנון עם תשובות". בוסאאב תלה את העיכוב במבצע עלות השחר ברצועת עזה: "התקיפה בעזה עיכבה את תיק תיחום הגבולות. אין לנו זמן. כדי לשמור על היציבות, הדיון אמור להסתיים לפני ספטמבר".
בתשובה לשאלה על גורלו של המו"מ המתקיים עם קרן המטבע הבינלאומית, במטרה לגייס תמיכה בכלכלה הלבנונית, אמר בוסאאב: "יש חוקים שצריך להעביר בבית הנבחרים. אנחנו ממתינים לממשלה, לוועדת הכספים ולחוק סודיות הבנקאות. נשיא הרפובליקה פיקח על השלמת המחקר של צו זה והוא יחתום על חוק סודיות הבנקאות".
סגן יו"ר הפרלמנט התייחס גם לחקירת הפיצוץ בנמל ביירות באוגוסט 2020, אסון שסימל באופן מובהק את פשיטת הרגל של לבנון ואת אחיזתו של חיזבאללה במדינה. גם קביעת האחריות של הארגון לפיצוץ מתעכבת: "יש מאמצים בתיק החקירה. אנחנו אמורים לשמוע תשובה ממועצת השיפוט העליונה שתקבע את השלב הבא. אין עוול גדול יותר מעוול פיצוץ הנמל. יש לדאוג שמי שאחראי לפיצוץ ישלם את המחיר. יש משפחות של שהידים שמחכות לגילוי האמת".
ביום רביעי הורה השופט הלבנוני נאגח' איטאני על תפיסה זמנית של רכושם של שני חברי הפרלמנט עלי חסן חליל ורזי זייתר, שרים לשעבר ממפלגת אמל, בשל החשד שניסו לשבש את חקירת הפיצוץ בנמל. השניים הגישו תלונות נגד השופטים שחקרו את הפרשה, והם חשודים בכך שהשתמשו ברישיונות עריכת הדין שלהם כדי לעכב את החקירה.