ארמניה דיווחה ש־105 מחייליה נהרגו. העימותים הסתיימו "הודות למעורבות בינלאומית", מסרה מועצת הביטחון של ארמניה, לאחר ניסיונות כושלים של רוסיה לתווך להפסקת אש.
האיחוד האירופי בירך על הפסקת האש. פיטר סטאנו, דובר הגוש לענייני חוץ ומדיניות ביטחונית, אמר ש"האיחוד האירופי עודנו מעורב מאוד בתהליך הנורמליזציה בין ארמניה לאזרבייג'ן". השליח המיוחד של האיחוד האירופי לאזור, טויבו קלאר, קיים התייעצויות בדרג גבוה בבאקו בירת אזרבייג'ן ביום רביעי, ובירוואן הארמנית ביום חמישי. שתי המדינות האשימו זו את זו בסבב הקרבות, שגרם למאות אזרחים ארמנים להימלט מבתיהם.
משלחת של ארגון האמנה לביטחון קיבוצי (CSTO) – קבוצת רפובליקות סובייטיות לשעבר בהובלת רוסיה, שאזרבייג'ן אינה חברה בה – הייתה אמורה להגיע לירוואן בהמשך היום, כך לפי משרד החוץ של ארמניה. שלשום ביקשה מועצת הביטחון של ארמניה עזרה צבאית ממוסקבה, המחויבת על פי האמנה להגן על ארמניה במקרה של פלישה זרה.
בלילה שבין רביעי לחמישי נערכה בירוואן מחאה בדרישה להתפטרותו של ראש הממשלה ניקול פאשיניאן, עם פרסום השמועות שהוא מתכנן להסכים לוויתורים בסכסוך הטריטוריאלי בן עשרות השנים עם אזרבייג'ן.
השכנות הקווקזיות נלחמו בשתי מלחמות – בשנות התשעים ובשנת 2020 – שבליבן מחוז המריבה נגורנו־קרבאך. ששת שבועות הלחימה ב־2020 גבו את חייהם של יותר מ־6,500 חיילים משני הצדדים, והסתיימו בהפסקת אש בתיווך רוסי. במסגרת ההסכם, ארמניה ויתרה על שטחים שהיא שלטה בהם עשרות שנים, ומוסקבה הציבה כוח של כאלפיים חיילים "שומרי שלום" כדי לאכוף את הפסקת האש השברירית.
הסכסוך באוקראינה שינה את מאזן הכוחות באזור, משום שרוסיה איבדה מעמד וכוח. האיחוד האירופי הוביל מאז את תהליך הנורמליזציה בין ארמניה לאזרבייג'ן, הכולל שיחות שלום, תיחום גבולות ופתיחה מחדש של נתיבי תחבורה.
במהלך השיחות בבריסל, בתיווך האיחוד האירופי, בחודשים מאי ואפריל, הסכימו נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב והמנהיג הארמני פאשיניאן "לקדם דיונים" על הסכם שלום עתידי. פגישתם האחרונה נערכה בבריסל ב־31 באוגוסט, בתיווכו של נשיא המועצה האירופית שארל מישל. לפי מומחים, ההסלמה השבוע סיכלה במידה רבה את מאמציה של בריסל לקרב את באקו וירוואן להסכם שלום.