מקרים רבים של הפצת פליירים אנטישמיים אירעו בפרברי העיר אטלנטה במדינת ג'ורג'יה שבארצות הברית. הפליירים הגיעו גם לביתה של חברת בית הנבחרים היהודייה היחידה בבית הנבחרים של ג'ורג'יה.
חברת בית הנבחרים אסתר פניץ', דמוקרטית טרייה מסנדי ספרינגס, גינתה את הפצת הפליירים מדוכן בית הנבחרים ביום שני, כשעשרות חברים מקיפים אותה כדי להזדהות עם הגינוי. "בסוף השבוע הזה, זה היה תורי להיות המטרה", אמרה פניץ'. "למרבה הצער, זו לא הפעם הראשונה שיהודים מפחדים מאנטישמיות בארצות הברית".
הפליירים נמצאו בכניסות לבתים בסנדי ספרינגס ובדנוודי ביום ראשון, המשטרה בשתי הערים מסרה כי היא חוקרת את האירוע. פליירים דומים נמצאו לאחרונה בעיירות אחרות בג'ורג'יה. אנשים דיווחו גם על פליירים אנטישמיים בערים אחרות ברחבי ארצות הברית.
פניץ' נשבע לפעול. היא שותפה להצעת חוק מס' 30 של בית הנבחרים, שתאמץ את "הגדרת האנטישמיות" של הברית הבינלאומית לזיכרון השואה, אל תוך החוק של מדינת ג'ורג'יה. בגדול, ההגדרה היא "גילויים רטוריים או פיזיים של שנאה כלפי יהודים". זה כולל "התקפות על מדינת ישראל", אם כי גם נכתב ש"ביקורת על ישראל, בדומה לזו המופנית נגד כל מדינה אחרת אינה יכולה להיחשב כאנטישמית".
הגדרה כזו עלולה לעורר עונשים מוגברים על מעשים פליליים נגד יהודים במסגרת חוק פשעי השנאה של ג'ורג'יה משנת 2020. התומכים בחוק החדש אומרים שלעתים קרובות מדי גופי אכיפת החוק אינם מגיבים בכוח מספיק למעשים אנטישמיים.
"אנחנו חייבים להקשיב לקהילות היהודיות כדי לגבש פתרונות לצרכים שלהם", אמרה פניץ'. "אל תתעלמו מהם. אל תגידו להם שזה לא משנה או שזה לא הכרחי. שמעו אותם. אנחנו צריכים את עזרתכם. נמאס לנו. אנחנו מקווים שגם לכם".
פניץ' אמרה שהיא ומשפחתה נתקלו בעבר במעשים אנטישמיים, כולל צלבי קרס שצוירו בחדר המעונות של בתה באוניברסיטת ג'ורג'יה. כמו כן מסרים אנטישמיים הוקרנו במשחק הכדורגל של ג'ורג'יה-פלורידה בשנה שעברה, שבו השתתפו שניים מילדיה. "אני כועסת כי זה לא נגמר בזה. זה ממשיך עם יהודים שנפצעים ונרצחים", אמרה פניץ'.
אין שום הוכחה לכך שהפליירים קשורים לחוק המוצע או שפניץ' בפרט הייתה המטרה. אך חלק מהשכונות שבהם הפליירים הופצו נמצאות ליד מרכז קהילתי יהודי. הפליירים הביאו גל של גינויים, כולל של מושל ג'ורג'יה, בריאן קמפ הרפובליקני, שאמר כי חוקרי משטרת המדינה יסייעו למשטרה המקומית במידת הצורך. "לסוג זה של שנאה אין מקום במדינה שלנו והאנשים האחראים אינם שותפים לערכיה של ג'ורג'יה", אמר קמפ ביום ראשון.
אחד מהעלונים האנטישמים שהופצו התייחס לאירוע מלפני יותר ממאה שנה. העלון התייחס לליאו פרנק, מנהל מפעל יהודי שהורשע ברצח ילדה בת 13 שעבדה במפעל לעפרונות באטלנטה. פרנק נחטף מהכלא בג'ורג'יה ונעשה בו לינץ' בשנת 1915, לאחר שהמושל חנן אותו והמיר את עונש המוות שלו במאסר עולם. חוקרים מאמינים שפרנק הורשע בטעות.