ביום שישי האחרון ראש ממשלת יפן נשבע להילחם באויב ערמומי שגורם לנזק כלכלי עצום ואומללות לאזרחי המדינה מדי שנה: אבקנים. האביב של יפן אולי ידוע בעיקר בזכות הפריחה של עצי הדובדבן המפורסמים שלה והפיקניקים המסורתיים בצל העצים הפורחים, אבל עבור רבים הוא בעיקר שם נרדף להתעטשות.
בכל אביב, יערות עצי הארז העצומים של המדינה מפיצים עננים גדולים של אבקנים המניעים רבים לחפש הקלה בתרופות מרשם, אך גם במסכות כירורגיות ואפילו במשקפיים מיוחדים. האביב השנה תואר כגרוע ביותר מזה כעשור על ידי מומחים וסובלים מאלרגיות, כאחד, מה שגרם לראש הממשלה פומיו קישידה לכנס בפעם הראשונה אי פעם, ישיבה של מומחים כדי להתמודד איתה.

"אלרגיה עונתית היא בעיה לאומית עבור יפן שמטרידה אנשים רבים", אמר בפגישה ביום שישי, וקרא לגורמים רשמיים לפתח אמצעים להתמודדות עם הנגע עד יוני. בין ההצעות שנידונו ניתן למנות גם כריתת עצי הארז והחלפתם במינים שמייצרים פחות אבקנים, ושימוש בבינה מלאכותית כמו מחשבי-על כדי "לשפר באופן יסודי" את מערכת חיזוי האלרגיה העונתית של יפן, כך לפי שר הקרקעות של יפן, טסואו סאיטו.
הבעיה כל כך נפוצה שהיא פוגעת בכ-40% מהאוכלוסייה היפנית, לפי סקר ארצי. גם ההשפעה הכלכלית משמעותית מאוד בגלל אובדן ימי עבודה של עובדים שנפגעו מהאלרגיה. סקר משנת 2020 של ענקית האלקטרוניקה פנסוניק העריך שהמדינה ספגה הפסד כלכלי של למעלה מ-220 מיליארד ין (1.6 מיליארד דולר) בכל יום במהלך ימי השיא של עונת האלרגיות מהאבקנים.