ארגון הבריאות העולמי פרסם אתמול (רביעי) כי מקרי המוות מקורונה ירדו ב-95 אחוזים מתחילת השנה – אך הזהיר שהנגיף עדיין פעיל. ארגון הבריאות העולמי אמר שהקורונה כאן כדי להישאר ומדינות יצטרכו ללמוד כיצד לנהל את ההשפעות המתמשכות שלה, כולל מצבי פוסט קורונה, או קורונה מתמשכת.
"אנו מעודדים מאוד מהירידה המתמשכת במקרי המוות מקורונה, שירדו ב-95 אחוזים מתחילת השנה הזו", אמר ראש ארגון הבריאות העולמי, תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, במסיבת עיתונאים. "עם זאת, במדינות מסוימות יש עליות, ובמהלך ארבעת השבועות האחרונים, 14,000 אנשים איבדו את חייהם מהמחלה הזו. כפי שהופעת הווריאנט החדש: XBB.1.16 ממחיש, הנגיף עדיין משתנה, והוא עדיין מסוגל לגרום לגלים חדשים של מחלות ומוות".

מריה ואן קרקוב, המומחית המובילה של ארגון הבריאות העולמי בנושא קורונה, אמרה כי הווריאנטים המשניים של XBB יהיו כעת הדומיננטיים ביותר ברחבי העולם מכל סוגי הקורונה. לדבריה, לווריאנטים החדשים יש יכולות התרבות משמעותיות והם גם מראים יכולת עמידה מפני חיסונים, כלומר אנשים יכולים להידבק מחדש למרות שחוסנו או נדבקו בעבר.
בנוסף' ואן קרקוב קראה להגברת המעקב באמצעות בדיקות "כדי שנוכל לנטר את הנגיף עצמו ולהבין מה המשמעות של כל אחת מהמוטציות הללו". הידע הזה יכול להנחות את ההחלטות בנוגע להרכב החיסונים וכן את ההחלטות על הטיפול בנגיף, אמרה.
תאודרוס חזר והדגיש כי ארגון הבריאות העולמי עדיין מקווה כי יוכל להכריז בקרוב על סיום מצב החרום העולמי בשל הקורונה, זאת על רקע כינוס הוועדה המייעצת על מצב הקורונה בחודש הבא, לישיבה הרבעונית הקבועה שלה. "עם זאת, הנגיף הזה כאן כדי להישאר, וכל המדינות יצטרכו ללמוד לנהל אותו לצד מחלות זיהומיות אחרות", הוסיף.
בינתיים, אמר תאודרוס, כי על פי ההערכות אחד מכל 10 מחלימים סובל מקורונה מתמשכתLong) Covid) מה שכנראה יגרום לכך שמאות מיליוני אנשים יזדקקו לטיפול ארוך טווח. ראש ארגון הבריאות העולמי הסביר גם כיצד מגפת הקורונה שיבשה את תכניות החיסונים לכלל המחלות, כאשר לפי הערכות 67 מיליון ילדים החמיצו לפחות זריקה חיונית אחת בין השנים 2019 ל-2021. לאחר עשור של התקדמות, שיעורי החיסונים חזרו למקום בו היו בשנת 2008, הוא אמר, מה שהוביל להתפרצויות של חצבת, דיפתריה, פוליו וקדחת צהובה. כל המדינות חייבות לטפל ב"מניעות לחיסונים, בין אם זה גישה, זמינות, עלות או דיסאינפורמציה", אמר.