הנסיך הארי הגיע היום (ג') לבית המשפט כחלק בתביעתו נגד הצהובונים הבריטיים, ועומד היכן שבני המלוכה אחרים חששו לעמוד – בתיבת העדים – ולהעלות את ההאשמות שלו נגדם.
במסגרת תביעתו של הנסיך הארי, הוא מאשים את העיתונאים ומנהליהם בצהובונים הבריטים בשימוש בחוקרים פרטיים ו"אמצעים בלתי חוקיים", כולל פריצה לטלפון, וחיפוש "לכלוך" על הנסיך כדי לפרסם למטרות רווח.
כחלק ממשימתו המוצהרת לעצור את תקשורת הצהובונים מעודף החודרניות שלה, הארי תובע את המוציא לאור של ה"דיילי מירור" ושני גופי תקשורת נוספים, בטענה שהם פרצו להתקשרויות שלו. הוא צפוי להעיד ולעמוד בפני חקירה נגדית במשך יומיים לפחות.
הדוכס מסאסקס, בנו של המלך צ'ארלס השלישי והחמישי בתור לכס המלכות, הופך לבן המלוכה הבריטי הבכיר הראשון שהופיע על הדוכן מאז 1891, כאשר אדוארד השביעי, אז נסיך וויילס – ומאוחר יותר המלך – הופיע כעד (ולא כתובע כמו הארי), במקרה של רמאות לכאורה במהלך משחק קלפים. "שערוריית הבקרה המלכותית", כפי שכונתה הפרשה, אחזה באומה בטענות על בגידה באצולה.
עורך דינו של הנסיך, דיוויד שרבורן, אמר אתמול לבית המשפט העליון בלונדון כי אף היבט בצעירותו של הארי אינו בטוח מפני חדירת תקשורת, בסיוע "האמצעים הלא חוקיים" הללו, כולל פריצה לטלפונים והודעות קוליות. "השיטות הללו פעלו כמו רשת סביב הנסיך בתקווה שהיא תתפוס את המידע היקר שהם חיפשו באמצעים בלתי חוקיים אלה, שחלקם הפכו אותו בסיפורים", אמר שרבורן.
עורך הדין הכחיש כי להארי יש "נקמה נגד העיתונות", אך הוסיף כי הנסיך כן רצה שהצהובונים יישאו באחריות. שרבורן אמר כי הפעילות הבלתי חוקית התרחשה ב"קנה מידה תעשייתי". כראיה, עורכי הדין של הארי הגישו 148 מאמרים בעיתונים שמתוארכים משנת 1996 (כשהארי היה בן 11) עד 2010, שלטענתם נבעו מחטטנות לא חוקית. רבים מהסיפורים מתמקדים ביחסים בין הנסיך לחברתו לשעבר, צ'לסי דייווי.
MGN – מוציאה לאור של הצהובונים "דיילי מירור", "סאנדיי מירור" ו"פיפל" – אומרת שאין ראיות לכך שהארי היה קורבן של פריצה לטלפונים. ובלי קשר, אומרת MGN, חלק מההאשמות הובאו מאוחר מדי. ביום שני, עורך הדין של MGN, אנדרו גרין, אמר לשופט כי "אין ראיות התומכות בממצא שכל טלפון נייד בבעלותו או בשימושו של הדוכס מסאסקס נפרץ. אפס, נאדה, ניאנטה, כלום".
באופן מסורתי, משפחת המלוכה, כולל אביו, אחיו ואמו החורגת של הארי, עקבו אחר ההנחיות של "Never Explain, Never Complain" – "לעולם אל תסביר, לעולם אל תתלונן" – כשהם מתמודדים עם גילויים מביכים בעיתונות. אבל כעת הארי שבר את המסורת הזו.
כשהתחתן עם מייגן מרקל, שחקנית אמריקאית לאם אפרו-אמריקאית ואב לבן ממוצא אירי, גרושה, בריטים רבים קיוו שהזוג הזוהר יעזור למודרניזציה של המלוכה הבריטית. אבל כעת, משעזב את משפחת המלוכה, אמר הארי שהמשימה שלו בחיים היא לשנות את תרבות הצהובונים, שלדבריו לא רק מזהמת את חייהם של צרכני התקשורת, אלא גם תרמה לקרע המשפחתי שלו.
הארי מאשים את הצהובונים בכך שהפכו את החיים בבריטניה לבלתי נסבלים – ולא בטוחים – עבורו ועבור מייגן. רק לפני כמה שבועות, דוברת של בני הזוג אמרה ש"פפראצי מאוד אגרסיבי" רדף אחרי רכב שהסיע את מייגן ואת אמה, דוריה רגלנד, ברחבי העיר ניו יורק במשך שעתיים.
הנסיך מאמין שהצהובונים תרמו למותה של אמו, הנסיכה דיאנה; עזיבת חברות לשעבר; ויצר את המחלוקות העמוקות עם אחיו ואביו. בספר הזיכרונות שלו, "ספייר", הארי תוהה בקול מדוע הפפראצי שרדף אחרי אמו לתוך מנהרה בפריז ב-1997 לא נעצר. "למה לא האשימו אותם בצורה גורפת יותר?" הוא שואל. "מי שלח אותם? ולמה הם לא היו בכלא?". בשנת 1999, שופט צרפתי שחקר את התאונה המהירה הטיל את האחריות הבלעדית על הנהג השיכור שלה ולא על הצלמים שרדפו אחריהם.
הסלידה של הנסיך מהתקשורת ניזונה עוד יותר מהטרדה ממוקדת בעיניו, עם נימה גזענית, בסיקור אשתו. בני הזוג עזבו את משפחת המלוכה בשנת 2020 ברעש תקשורתי גדול ועברו לקליפורניה. הארי חזר לבקר באנגליה לרגל הכתרת אביו, אבל מייגן נשארה בבית באמריקה. הנסיך האשים את הסיקור בדיילי מייל – שגם אותו הוא תובע – בכך שמייגן עברה הפלה.
אנשים שמגנים על הצהובונים טוענים שמשפחת המלוכה –מתוקף תפקידה – נמצאת במרכז העניין הציבורי, ושסיפורים עליהם – טובים ורעים – מספקים את האינטרס הציבורי ואת זכותו של הציבור לדעת על בית המלוכה, גם על החלקים הפחות זוהרים שלה. הכתבים גם מציינים שרבים מהסיפורים על מאבקים פנימיים בין בני המלוכה מתבררים כנכונים.
בתיק בית המשפט, הצהובונים כנראה יגידו שהם לא פרצו לטלפון של הארי, וגם לא היו צריכים. הם יכולים לקבל את אותם הסיפורים ממקורות ששמחים להדליף פרטים על הנסיך. בבריטניה, לצהובונים יש היסטוריה ארוכה של תשלום למקורות עבור טיפים ומידע.
בזיכרונותיו ובראיונותיו, הארי מתאר עולם של עסקאות כפולות שבו כל אחד מצוותי התקשורת – מהנסיך וויליאם, המלכה קמילה והמלך צ'ארלס – הביאו לכלוך ישירות לכתבים המלכותיים, כדי לקבור סיפורים שליליים על עצמם או להחליף אותו בטובות הנאה.
מבקרים של הארי ומייגן אומרים כי בני הזוג הרוויחו בעצמם מחשיפת פרטים אינטימיים על החיים בבית ווינדזור, בראיונות הרבים שלהם, בסדרת הנטפליקס בת שש השעות ובספר הזיכרונות שובר הקופות של הארי.
מארק סטפנס, עורך דין לתקשורת במשרד עורכי הדין הווארד קנדי, אמר שהצד של הארי ידחוף להסבר כיצד סיפורים מסוימים הגיעו לנחלת הכלל, אם לא באמצעים לא חוקיים. סטפנס גם מצפה מעורכי הדין של הנסיך להצביע על חשבוניות של חוקרים פרטיים המפרטים כתבות חדשותיות ספציפיות.
מאט טיילור, ראש בית הספר לעיתונות באוניברסיטת קרדיף בוויילס, אמר שהארי נוקט באסטרטגיה מסוכנת, במובן זה שעורכי הדין של הצהובונים יכולים להצביע על מקרים רבים שבהם הסקופים שלהם הגיעו בדרך המיושנת, מהדלפות של ארמון או חברי משפחה או מקורות אחרים שהיו עדים או שמעו מידע בעל ערך לעיתונים.
אנליסטים משפטיים מוסיפים כי הארי ישב בעיקר לראיונות ידידותיים עם מיקוד רך, בפיקוח צוות יחסי הציבור שלו. התמודדות עם עורך דין עוין באולם בית המשפט בלונדון עשויה להיות חוויה שונה לחלוטין.