שפית ניגרית זכתה בשיא גינס לבישול הארוך ביותר, לאחר מרתון של 93 שעות ו-11 דקות בישול ללא הפסקה, כשכל הזמן הזה היא עומדת על רגליה, כך אישרו אתמול (שלישי) בספר השיאים של גינס.
הילדה באצ'י, בת 26, שהתאמנה בחדר הכושר כדי להישאר על רגליה במשך ארבעת הימים הדרושים לשבירת השיא בחודש שעבר, אמרה שפעולה שלה ב-11-15 במאי נועדה לעזור "לשים את המטבח הניגרי על המפה". "אני רוצה שמתכונים ניגרים יופצו ברחבי העולם. אתם יודעים, אני רוצה שזה יהיה דבר נורמלי להכין מרק אגוסי בבית אמריקאי", אמרה באצי לעיתונאים לאחר הניסיון שלה. "אני רוצה שתוכל להיכנס לכל סופרמרקט אקראי ולמצוא מרכיבים ניגרים."
ניסיון שבירת השיא של באצי משך את תשומת הלב של מדינת הולדתה בתקופה שבה ניגרים רבים נאבקים עם אינפלציה גבוהה, מחסור בדלק ובעיות כלכליות אחרות. בזמן שהיא מבשלת ביקרו במטבחה כמה דמויות בעלות פרופיל גבוה, כולל מושל מדינת לאגוס, סגן נשיא המדינה דאז וכוכבת המוזיקה האפרוביטס הניגרית Tiwa Savage.
זו לא ההצלחה הראשונה של באצי – בעבר היא הנחתה תוכנית בישול בטלוויזיה וייצגה את ניגריה כדי לזכות בתחרות בישול אזורית להכנת המנה המערב אפריקאית הקלאסית של אורז ג'ולוף חריף.
מספר השיאים של גינס נמסר: "בעקבות סקירה יסודית של כל העדויות, שיאי גינס יכולים כעת לאשר ש… הילדה באצ'י שברה כעת באופן רשמי את השיא של מרתון הבישול הארוך ביותר (ליחיד)". גינס אמרה שהיא שברה את השיא הקודם של 87 שעות ו-45 דקות שנקבע על ידי שף הודי ב-2019.