מחקר חדש שהתפרסם ביום שישי חוזה כי מספר האנשים הסובלים מסוכרת ברחבי העולם יוכפל ויגיע ליותר מ-1.3 מיליארד עד 2050, כשהסיבות הן, בין השאר, גם גזענות ממסדית ואי שוויון בין מדינות. על פי המחקר, כל מדינה על פני הגלובוס תחווה עלייה במספר החולים במחלה הכרונית, כך על פי הניתוח המקיף ביותר של נתונים גלובליים צפויים לשנת 2050.
על פי ההערכות, כ-529 מיליון אנשים מתמודדים כבר היום עם מחלת הסוכרת, שהיא אחת מ-10 הסיבות המובילות למוות ולנכות. המספר העצום של החולים – מתוכם 95 אחוזים הם מקרים של סוכרת מסוג 2 – יגיע ל-1.3 מיליארד בתוך פחות משלושה עשורים, לפי מחקר שפורסם בכתב העת Lancet. עודף משקל קשור ליותר ממחצית ממקרי המוות והנכות כתוצאה מסוכרת. גורמים נוספים כוללים תזונה לקויה, חוסר בפעילות גופנית, עישון ואלכוהול.

ליאן אונג, מדענית המחקר הראשית במכון למדדי בריאות והערכה (IHME) והמחברת הראשית של אחד המחקרים, אמרה שגורם אחד הוא השינוי בתזונה: "במהלך 30 השנה האחרונות, אנשים במדינות שונות עברו מהרגלי מזון מסורתיים – אולי אכילת יותר פירות וירקות או אכילת ירקות בריאים יותר – למזונות מעובדים יותר", אמרה ל-AFP.
המחקר גם העריך שעד 2045, שלושה רבעים מהמבוגרים עם סוכרת יחיו במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אבל אפילו במדינות עשירות כמו ארצות הברית, שיעורי הסוכרת היו גבוהים כמעט פי 1.5 בקרב מיעוטים כמו שחורים, היספנים, אסייתיים או ילידים אמריקאים, כך נכתב במחקר נפרד של Lancet.
אחד ממחברי המחקר, לאונרד אג'ד, מהמכללה הרפואית של ויסקונסין, הצביע על "התרחבות השיטפון של אי השוויון בסוכרת. מדיניות גזענית כמו הפרדה במגורים משפיעה על המקום שבו אנשים חיים, על הגישה שלהם למזונות בריאים ולשירותי בריאות", אמר.
אונג אמרה כי "הבעיה היא שאנחנו לא באמת מכירים פעולה אחת שתתקן הכול". במקום זאת, המאבק בסוכרת ידרוש תכנון ארוך טווח, השקעה ותשומת לב ממדינות ברחבי העולם, אמרה. במאמר מערכת אמר ה-Lancet כי "העולם לא הצליח להבין את האופי החברתי של סוכרת והמעיט בערכו של ההיקף האמיתי והאיום שהמחלה מציבה". "סוכרת תהיה המחלה המכוננת של המאה הזו", הוסיפו.