ממשלת דרום קוריאה מתכננת לחשוף תוכניות שמטרתן לבלום את ההוצאה הגדלה במדינה על חינוך פרטי, שהואשם בהיותו גורם מרכזי מאחורי הירידה בשיעור הפריון במדינה. המהלך מגיע בזמן שהנשיא יון סוק-יאול מתח החודש ביקורת על מבחני כניסה לקולג' שמשלבים שאלות שאינן בתוכנית הלימודים בבתי ספר ציבוריים, כולל כמה שכונו "שאלות קטלניות" בשל מורכבותן.
הדרום קוריאנים הוציאו בשנה שעברה שיא של 26 טריליון וון (כ-50 מיליארד שקל) על חינוך פרטי, למרות הירידה בכמות התלמידים, כך הראה דו"ח משותף של משרד החינוך והלשכה הממשלתית לסטטיסטיקה. כמעט שמונה מתוך 10 תלמידים לוקחים חלק בחינוך פרטי כמו בתי ספר המתמקדים בשינון החומר, כך על פי הדו"ח. ההסתמכות הרבה על חינוך פרטי היא אחת הסיבות לכך שלדרום קוריאה יש את העלות הגבוהה ביותר בעולם לגידול ילד, ואת שיעור הילודה הנמוך בעולם.
מניות של חברות הקשורות לחינוך בדרום קוריאה ירדו בבוקר יום שני בגלל החשש לקראת הודעת הממשלה. משרד החינוך צפוי להגדיר ולתת דוגמאות ל"שאלות קטלניות" ולהורות על הסרתן מהמבחנים השנה, המתוכננים לנובמבר. בתי ספר ציבוריים אינם מכסים בדרך כלל שאלות כאלה, ופותחים את הדלת לבתי הספר הפרטיים לקדם את תלמידיהם בגלל יכולתם ללמד את התלמידים את המיומנויות לפתור את "השאלות הקטלניות".
התומכים בשאלות כאלה טוענים שהן עוזרות למכללות לבחור מועמדים בסביבה תחרותית, אבל יון ציטט את נושא ההגינות, וציין שלא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה לשלם עבור שיעורים יקרים מחוץ לבית הספר. שין סו-יונג, פעיל בקבוצה האזרחית "העולם ללא דאגה לגבי חינוך פרטי", אמר כי ייתכן שהשינויים המתוכננים על ידי הרשויות לא יספיקו כדי לרסן את התחרות הגבוהה במערכת החינוך. "הממשלה צריכה לגבש תוכנית רחבה יותר שתתייחס לשאלה כיצד ניתן להקל על התחרות המוגזמת הזו כדי להיכנס לכמה מהאוניברסיטאות הטובות ביותר", אמר שין.