איך הייתה נראית החברה האנושית אם חלקי גוף רובוטיים היו זמינים לשימוש חופשי כמו אופניים להשכרה בצד הדרך? הצוות של מסהיקו אינאמי באוניברסיטת טוקיו ביקש לברר זאת על ידי יצירת זרועות רובוטיות לבישות. הצוות של Inami מפתח סדרה של טכנולוגיות המושרשות ברעיון של "jizai", מונח יפני שמשמעותו, בערך, אוטונומיה ואת החופש של כל אחד לעשות כרצונו.
Video: REUTERS / JST ERATO INAMI JIZAI-BODY PROJECT, INFORMATION SOMATICS LAB; RCAST, UNIVERSITY OF TOKYO AND YAMANAKA LAB; IIS, UNIVERSITY OF TOKYO
המטרה היא לטפח משהו שדומה למערכת היחסים בין מוזיקאי לכלי, "התוספות האלו הן איפשהו בין אדם לכלי, זה כמו שכלי נגינה יכול להפוך לחלק מהגוף שלך". אינאמי אומר שהוא קיבל השראה ממשחקי בובות יפניים מסורתיים ומסיפור אימה קצר מאת הסופר יאסונארי קוואבאטה על גבר ששאל זרוע של אישה צעירה וממשיך לבלות איתה את הלילה. "זה ממש לא מתחרה באברים של בני אדם, אלא משהו שעוזר לנו לעשות כרצוננו, כמו אופניים או אופניים חשמליים. זה תומך בנו ויכול לפתח יצירתיות", אמר אינאמי.
סרטון תדמית ל"זרועות ג'יזאי" מציג שני רקדני בלט מבצעים תנועות ריקוד עם זרועות רובוטיות בולטות מגבם – אדם ומכונה נעים יחד. הרקדנים בסופו של דבר מתחבקים, כולל הזרועות הרובוטיות. חלק מהלובשים נקשרים לזרועות לאחר זמן מה, אמר אינאמי. "להוריד אותם לאחר שימוש בהם במשך זמן מה מרגיש קצת עצוב. שם הם קצת שונים מכלים אחרים", אמר.
אבל הפוטנציאל חורג מהפיכת פנטזיה של סופר, למציאות, כמו עזרה במשימות חיפוש והצלה, הוא הוסיף. "בעתיד אולי נראה כנפיים צומחות מגבם של אנשים, או מזל"טים מחוברים לאנשים… אולי מישהו ימציא ספורט שדורש שש זרועות או ימציא סוג חדש של שחייה", אמר אינאמי.