לפחות 45 אחוזים ממי הברז של ארצות הברית מזוהמים ב"כימיקלי נצח" רעילים, כך לפי מחקר של סוכנות ממשלתית אמריקנית. חומרים מסוג פוליפלואורואלקיל (PFAS) הנמצאים במוצרים יומיומיים כגון מחבתות נון-סטיק, יכולים להישאר בסביבה במשך זמן רב והוכחו כקשורים לבעיות בריאותיות חמורות כולל סרטן ומומים מולדים. הכימיקלים יכולים להגיע לאספקת מים באמצעות שפכים תעשייתיים ונזילות מאתרי הטמנה.
"סוכנות הסקר הגאולוגי של ארצות הברית (USGS) הייתה הראשונה שהשוותה PFAS במי ברז' מאספקה פרטית וציבורית' בקנה מידה רחב בכל הארץ", אמרה קלי סמולינג, מדענית USGS והמחברת הראשית של המחקר, לסוכנות הידיעות הצרפתית ביום שישי. המאמר פורסם השבוע בכתב העת Environment International, ומצא שהחשיפה ל-PFAS דומה בדגימות שנאספו מבארות פרטיות לא מוסדרות ומאספקה ציבורית מוסדרת. בסך הכל, המחקר העריך כי PFAS נמצא במים של 75 אחוזים מהערים ו-25 אחוזים מהאזורים הכפריים.
ישנם יותר מ-12,000 סוגים של PFAS, שלא כולם ניתנים לזיהוי על ידי הבדיקות הקיימות. למטרות המחקר הנוכחי, USGS נבדק עבור 32 סוגים בלבד. הצוות אסף דגימות מ-716 מיקומים ארציים מייצגים בארה"ב. רוב החשיפות התרחשו באזורים עירוניים או במקומות עם ריכוזים גבוהים ידועים של PFAS, כגון אתרי תעשייה ופסולת. המקומות הידועים עם ריכוזים גבוהים כוללים את המישורים הגדולים העוברים באמצע המדינה, האגמים הגדולים במזרח, וכן ערים לאורך החוף המזרחי והמערבי. תושבים מודאגים יכולים לחפש את רמות ה-PFAS באזורם באמצעות אתר אינטרנט שמתוחזק על ידי עמותת Environmental Working Group (www.ewg.org).

הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) מציעה ייעוץ לאפשרויות טיפול בבית. מסננים הפועלים בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה, בטכנולוגיית פחמן פעיל ובטכנולוגיית חילופי יונים הוכחו כיעילים ביותר בהסרתם. מים בבקבוקים עשויים לא להיות חלופה טובה. מחקר משנת 2022 של USGS מצא כי מים בבקבוקים מזוהמים לעתים קרובות בתרכובות אנאורגניות ואורגניות, כאשר ארסן, עופרת ואורניום הם הנפוצים ביותר.
בחודש שעבר, קונצרן התעשייה האמריקאי 3M הודיע כי ישלם עד 12.5 מיליארד דולר כדי ליישב תביעות רבות ממערכות מים ציבוריות בארה"ב שהאשימו את החברה בזיהום מאגרי המים שלהן. החברה גם הסכימה לפשרות גדולות בתביעות בהולנד ובבלגיה, והודיעה בדצמבר שתפסיק לייצר חומרי PFAS עד סוף 2025.
ענקית הכימיקלים האמריקנית דופונט, וחברות הבת שלה Chemours ו-Corteva, הודיעו גם הם ביוני שהם ישלמו כמעט 1.2 מיליארד דולר כדי ליישב את התביעות על זיהום מקורות מים המשרתים את "הרוב המכריע של אוכלוסיית ארצות הברית" עם PFAS. ה-EPA הציע תקנים חדשים לגבי כימיקלים PFAS במרץ, המחייבים את שירותי המים הציבוריים לפקח על ששה חומרים ולהפחית את רמות ה-PFAS באספקת המים. חוק התשתית של הנשיא ג'ו ביידן , שעבר בתמיכה דו מפלגתית, נחקק ב-2021 ומקצה 9 מיליארד דולר במשך חמש שנים כדי לעזור לציבור להפחית את רמות זיהום ה-PFAS במי השתייה.