בהשראת גלישת מצנח (קייטסרפינג), חברות צרפתיות רוצות להשתמש באותה טכנולוגיית הנעה באמצעות הרוח כדי להניע כל דבר, מיאכטות ועד ספינות משא, על מנת לצמצם את זיהום האוויר האדיר של תעשיית הספנות. המגזר נמצא בלחץ חדש להפחית את הסתמכותו על דלקים מזהמים כאשר הארגון הימי הבינלאומי חתם ביום שישי על הסדר שמעלה את יעדי הפחתת הזיהום שלו.
במפרץ Arcachon בדרום מערב צרפת, הסטארט-אפ "מעבר לים" בדק מצנח מתנפח כחול בגודל של דירה קטנה כדי למשוך על פני המים אונייה קטנה שעוצבה במיוחד . מדובר על מצנח בגודל 25 מטר רבועי. בגלישת מצנחים, הרוכבים משתמשים בידיהם כדי לשלוט במצנח. אבל בספינת הקטמרן SeaKite, נעשה שימוש במערכת משיכה אוטומטית למצנח, עם כננות ובינה מלאכותית המתאימה את מיקום המפרש לתנאי הרוח.

המטרה היא לעצב מפרשי מצנח גדולים בהרבה שיוכלו יום אחד למשוך יאכטות, ספינות מכמורת ואפילו ספינות מכולות. "זו מערכת משיכה פנומנלית המאפשרת להפחית את צריכת הדלק ב-20 אחוזים בממוצע", אומר מייסד החברה איב פרלייר, לשעבר זוכה בתחרויות שייט טרנס-אטלנטיות. הפוטנציאל הוא עצום בהתחשב בכך שיש כמעט 100,000 ספינות סוחר החוצות את האוקיינוסים ו-4.6 מיליון ספינות דייג בעולם. איגוד ספינות הרוח, שהוקם בשנת 2019 בצרפת, אומר שהשוק עשוי להיות שווה ארבעה מיליארד יורו עד 2030 עם כ-1,400 כלי שיט מצוידים במצנחים כאלה.
במרץ בשנה הבאה, "מעבר לים" תבצע בדיקות באמצעות המצנחים שתוכננו במיוחד במימי נורבגיה ויפן ובים התיכון. היא מקווה להכפיל את גודל המצנחים שלה מדי שנה, ולהגיע ל-800 מ"ר בארבע שנים, אמר מנכ"ל החברה, מארק ת'ינפונט.
Airseas, חברה צרפתית נוספת שבה מחזיקה ענקית התעופה האירופית איירבוס ב-11 אחוזים מהמניות, בוחנת מצנח המשתרע על פני 500 מטרים רבועים, כמעט פי שניים מגודלם של שני מגרשי טניס, שאותו היא מקווה להכפיל עבור ספינות גדולות יותר
פתרון חלופי נוסף צץ עם חברת Chantiers de l'Atlantique הצרפתית, שהמפרש המוצק שלה, המיועד לספינות חוצות אוקיינוס, מורכב מלוחות המורכבים למפרש קשיח שניתן להטות כדי לאפשר לאוניות לעבור מתחת לגשרים. ישנם גם מפרשים קשיחים למחצה המיוצרים על ידי Ayro ומשמשים בספינת משא באורך 121 מטר כדי להעביר חלקים של משגר Ariane 6 מאירופה לגיאנה הצרפתית.