חברת הגלידות בן אנד ג'ריס מוזמנת להשיב את האדמות הגזולות עליהן התנחלה לבעליהן המקוריים. דון סטיבנס, המציג עצמו כמנהיג צאצאי אחד השבטים האינדיאנים שישבו באיזור וורמונט, אמר ביומיים האחרונים לכלי תקשורת אמריקניים, כי בני שבטו פתוחים לשיח עם חברת הגלידות, אודות השבת אדמות השבט עליהם ממוקם מטה החברה בוורמונט, ארה"ב. סטיבנס שוחח עם 'ניוזוויק' וכן עם 'פוקס ניוז', ואמר כי בני שבטו סובלים ממחסור במשאבים שנגזלו מהם, וכי יסייע מאוד אם החברה תחלוק עימם את השטח.
הדברים מגיעים בעקבות הודעה מעוררת מחלוקת שפרסמה חברת הגלידות לקראת ה-4 ליולי, יום העצמאות האמריקני בשבוע שעבר. "ארה"ב הוקמה על אדמת ילידים גנובה", כתבה החברה, "השנה, בואו נתחייב להחזיר אותה". על פי הודעת החברה, על ארה"ב להתחיל עם השבת הר ראשמור בדרום דקוטה, בו חקוקים בסלע דיוקנאות ארבעה נשיאים אמריקנים, שכן מדובר במה שהיה אתר מקודש של שבט ילידי אינדיאני שחי במקום.
בעקבות הודעת החברה, עלו טענות כי גם המקום בו נמצא כיום מטה בן אנד ג'ריס, היה חלק משטחה של קואליציית שבטים ילידית בשם אבנאקי. וכי עליה להחיל סטנדרטים דומים על עצמה.
כזכור, לפני כשנתיים הודיעה חברת בן אנד ג'ריס למפעל הנושא בזיכיון לייצור הגלידות שלהם בישראל כי הם דורשים שלא ימכרו את הגלידה ביהודה, שומרון, הגולן ומזרח ירושלים. אבי זינגר, בעליו של המפעל הישראלי, סירב להיענות לדרישת החרם והחברה האמריקנית הודיעה כי בשל כך החוזה עמו לא יחודש בסוף שנת 2022. צעד זה עלול היה להביא לסגירתו של המפעל ביבנה, המעסיק מאות עובדים.
זינגר ניהל מאבק משפטי כנגד חברת יוניליוור העולמית, בעליה של מפעל הגלידות בארה"ב. פרקליטיו האמריקנים טענו כי התביעה ממנו שלא למכור את מוצרי החברה בחלקים מירושלים וביהודה ושומרון, מנוגדת לחוק הישראלי והאמריקני. בעקבות ההליכים המשפטיים וכן הלחץ המדיני והכלכלי שהפעילו בישראל ובמדינות שונות בארה"ב כנגד יוניליוור, הושג לפני שנה הסדר. במסגרתו הגלידה תמשיך להיות מיוצרת תחת השם בן אנד ג'ריס במפעל בישראל תוך שימוש במתכוניה המקוריים של החברה, אולם כיתוב שם החברה יופיע בעברית וערבית בלבד ולא באנגלית.