נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הכריז ביום שלישי על מצב חירום בצפון-מזרח מדינת ורמונט בארה"ב, כאשר גשמים עזים הובילו לשיטפונות שמהם חולצו עשרות תושבים בסירות. המהלך, שמאפשר הוצאת כספיים ממשלתיים כדי לסייע למאמצי ההצלה, הגיע לאחר שגורמים רשמיים הזהירו שסכר קרוב לבירת המדינה, מונפלייה, מתקרב לקיבולת המקסימלית שלו וקרוב לעלות על גדותיו.
"זה מעולם לא קרה מאז שהסכר נבנה ולכן אין תקדים לנזק פוטנציאלי", אמר מנהל העיר מונפלייה, וויליאם פרייזר, בהצהרה מאוחרת ביום שני, בהתייחסו לסכר רייטסוויל. לא היו דיווחים מיידיים על מקרי מוות או פצועים במדינה מהגשמים, שלדברי גורמים רשמיים הציפו את מרכז העיר מונפלייה, עיר של 8,000 בני אדם.

כמות המשקעים המוגזמת – יותר מ-20 סנטימטר במקומות מסוימים, על פי שירות מזג האוויר הלאומי – הגיעה לאחר ששיטפונות פתע במדינת ניו יורק הרגו אישה ביום ראשון. חלק גדול מצפון מזרח ארצות הברית, כולל ניו יורק, ניו ג'רזי, קונטיקט, פנסילבניה, מסצ'וסטס וורמונט, ספג נזקים מגשמים בימי ראשון ושני, ששטפו גשרים והותירו כבישים בלתי עבירים.
יותר מ-100 בני אדם בוורמונט חולצו ממכוניות ובתים נכון ליום שלישי, אמרו גורמים רשמיים. הרשויות ניסו להטיס אחרים באמצעות מסוק, כך דיווח ה"ניו יורק טיימס". "אנחנו עדיין בשלב מסוכן מאוד של האסון הזה. אנחנו מבצעים חילוץ אקטיבי בזמן שאנחנו מדברים", אמר מייק קאנון, פקיד בצוות החיפוש וההצלה העירוני של ורמונט.

המושל פיל סקוט השווה את ההצפה לסערה הטרופית איירין, שהרגה שישה בני אדם במדינה ב-2011. "ההרס וההצפה שאנו חווים ברחבי ורמונט הם היסטוריים ואסון", אמר לכתבים. סקוט הוסיף כי למרות שהשמש יצאה מבין העננים ביום שלישי אחר הצהריים, "זה לא נגמר". "אנחנו מצפים לגשם נוסף בהמשך השבוע, שלא יאפשר ללכת באדמה הרוויה מדי", הזהיר.
יותר מ-600 בני אדם נאלצו להתפנות מבתיהם גם במחוז הקנדי השכן קוויבק בעקבות גשמים עזים. במהלך 48 שעות, כמעט 5.5 סנטימטרים של גשם ירדו ביער מונמורנסי, ליד קוויבק סיטי, מה שגרם למפלס הנהר לעלות במהירות, אמרו הרשויות. "אנחנו מכירים שיטפונות דומים בחורף. אבל בקיץ? לא שמענו על דבר כזה", אמרה ז'וזה פולין, אישה בת 60 תושבת סנט-בריג'יט-דה-לבאל, קנדה. מדענים אומרים ששינויי האקלים מגבירים את הסיכון לגשמים עזים מכיוון שאטמוספירה חמה יותר אוגרת יותר לחות.