עטוף בתלבושת הכחולה של מועדון הכדורגל של נאפולי, הוא יכול היה להיות כל נפוליטני בן 60 שחוגג את הזכייה ההיסטורית של קבוצתו באליפות הסרייה A – הליגה האיטלקית הראשונה בכדורגל.
אבל הוא לא היה סתם מישהו. הוא היה וינצ'נזו לה פורטה, הנמלט האיטלקי שהתחמק מרשויות החוק במשך יותר מעשור, למרות שמשרד הפנים האיטלקי כאחד האנשים המסוכנים ביותר במדינה.
בתמונה שהתפרסמה באינטרנט ביום שישי, מחגיגות האליפות של נאפולי באי היווני קורפו, נראה לה פורטה חוגג את הזכייה של קבוצתו במרפסת של מסעדה. הרשויות האיטלקיות, שזיהו את לה פורטה בתמונה, התריעו למשטרה באי על מיקומו, שם הוא נתפס כאשר הוא רוכב על קטנוע ונעצר לאחר 11 שנות מנוסה.
הקארביניירי, כוח המשטרה הלאומי של איטליה, זיהה אותו בתמונה שצולמה בחזית מסעדה. "הוא חבש כובע לראשו ואחז צעיף כחול בידיו", אמר גום במשטרה, בהצהרה לתקשורת שהודיעה על לכידתו של לה פורטה. "התשוקה שלו לכדורגל ולנאפולי הייתה מה שבגד בו בסופו של דבר".
בתמונה, ששותפה על ידי המשטרה, נראה לה פורטה עומד על מרפסת כאשר הוא מעוטר בדגלים הכחולים והבוהקים של הקבוצה, כשכמספר צעיפים גם תלויים על המעקה. התמונה צולמה לאחר שנאפולי ניצחה במשחק האחרון שלה בעונת הסרייה A וזכתה באליפות הליגה הראשונה שלה מזה 33 שנים.
לה פורטה הורשע בעבר בפשעים כספיים, לפי המשטרה, שזיהתה את הנמלט כחבר "צווארון לבן" בשבט קונטיני, הקשור לארגון המאפיה "קמורה" בנאפולי. לבסוף, היא הבחינה בלה פורטה בתמונה הודות ל"סיורי אינטרנט" של קצינים ברשתות החברתיות, שהתריעו על מיקומו ביוון.
לפי המשטרה היוונית, השוטרים ביצעו את המעצר בקורפו לאחר שהתובעים בנאפולי הוציאו צו מעצר אירופאי ללה פורטה. "לאחר סדרה ארוכה של חקירות, שבוצעו בשיתוף פעולה עם כוחות המשטרה היוונית, הקארביניירי תפסו אותו ברחוב בזמן שהוא רכוב על הקטנוע שלו", מסרה המשטרה האיטלקית והוסיפה כי לה פורטה עשוי לעמוד בפני עונש של עד 14 שנים וארבעה חודשי מאסר.
בראיון טלפוני אתמול (א'), עורך דינו של לה פורטה אישר כי מרשו נמצא במעצר משטרתי בקורפו, כאשר ההליכים בבית המשפט מתוכננים להיום. "יש לו הרבה מחלות. אני מקווה לטוב מחר. בשביל המשפחה", אמר אתנאסיוס ג'יאנקוריס, וציין כי מרשו מתגורר כיום באי עם אשתו האלבנית וילד בן 9.
בסוף שנות ה-40 פרחו חמולות פושעים של קמורה בשוק השחור שצץ בנאפולי לאחר מלחמת העולם השנייה, והבטיחו את השליטה בתעשיית בניית הספינות בעיר, בתשתיות הנמלים ובבנקים – כשהבוסים "קונים" לעתים קרובות את הפוליטיקאים המקומיים. בשנות ה-90, רבים מראשי הקמורה נעצרו. בשנה שעברה הודיעה משטרת איטליה על מעצרם של עשרות מחברי הארגון, באקט האחרון כנגד הפשע המאורגן באזור קמפניה באיטליה.