השיפוץ והעיצוב המחודש של בית הולדתו של אדולף היטלר יתבצע כמתוכנן, החל מה-2 באוקטובר, כך נמסר אתמול (שני) ממשרד הפנים של אוסטריה, לאחר שסרט דוקומנטרי מעלה טענות חדשות לגבי רצונו של הרודן הנאצי המנוח לגביו. לאחר שנים של סכסוכים משפטיים, החליטה הממשלה להפוך את הבית בעיירה בראונאו שבצפון אוסטריה, שבו נולד היטלר ב-1889, לתחנת משטרה שכוללת גם מרכז הדרכה לזכויות אדם.
בניסיון למנוע מהבניין בגבול עם גרמניה להפוך למוקד ניאו-נאצי לעלייה לרגל, השתלטה הממשלה על הבניין הרעוע ב-2016. ההפקעה סיימה סאגה מרה בין המדינה לבעלים לשעבר. "הבנייה (שיפוץ הבית) אמורה להתחיל ב-2 באוקטובר 2023", אישר דובר משרד הפנים לסוכנות הידיעות הצרפתית. "הכל יתקדם כמתוכנן", הוסיף.

אבל הבמאי האוסטרי גינטר שוואיגר, שאמור לפרסם סרט תיעודי על הבית בסוף אוגוסט, אמר כי תוכניות המשרד לגבי השימוש העתידי של הבית "יהיו חשודות תמיד" כ"תואמות את רצונו של הדיקטטור". כראיה ציטט שוויגר את המאמר שפורסם בעיתון מקומי מה-10 במאי 1939, הקובע כי היה זה רצונו של היטלר, לייעד את בית הולדתו לשימוש רשויות המחוז. הפיכת הבית לתחנת משטרה תגשים את השימוש המנהלי שהדיקטטור רצה, אמר שוויגר במסיבת עיתונאים ביום שני, וקרא לממשלה לחשוב מחדש על תוכניותיה.
התכנון המחודש השנוי במחלוקת של הבית הפינתי בגודל 800 מ"ר מוערך כעת בעלות של כ-20 מיליון יורו (21.76 מיליון דולר) וצפוי להסתיים עד 2025. תחנת המשטרה אמורה להיכנס לפעולה עד 2026.
למרות שהיטלר גר רק זמן קצר בבית, הוא המשיך למשוך אוהדים נאצים מרחבי העולם. גרמניה סיפחה את אוסטריה ב-1938, ולמרות שרבים מהפקידים הבכירים, מהיטלר ומטה, היו אוסטרים, היסטוריונים אומרים שהמדינה האלפינית הקטנה איחרה להכיר במשך שנים רבות באחריות המשותפת שלה לשואה ולפשעים האחרים של הנאצים לפני ובמהלך מלחמת העולם השנייה.