הקהילה היהודית בבריטניה עוברת תקופה לא קלה, בשלוש השנים האחרונות, צצות חדשות לבקרים פרשיות חדשות בתוך מפלגת הלייבור, אשר מעידות על שורשים אנטישמיים מובהקים של חברים בכירים ביותר, כולל של היו"ר הנוכחי ג'רמי קורבין. בעקבות תופעות אלה מנהלים בקהילה היהודית בממלכה מאבק במפלגה, אשר הפך להיות מלחמה של ממש. בקהילה מקיימים מדי כמה שבועות הפגנות במרכז לונדון; התקשורת היהודית מבקרת את קורבין ומפלגתו בצורה יוצאת דופן, והשבוע, הגדילו לעשות, והפיקו שער אחיד לכל שלושת העיתונים היהודיים הגדולים, עם הכותרת "מאוחדים".
הסיבה לצעד נדיר זה – אחידות חסרת תקדים של כלי תקשורת המתחרים האחד מול השני – היה שמפלגתו של קורבין סירבה לקבל את הגדרת המילה "אנטישמיות", כפי שנכתבה על ידי ה-IHRA (כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה), שבו חברים 27 מדינות, ואשר אומץ על ידי הפרלמנט האירופי בשנת 2017. שורש הוויכוח נסוב סביב ההגדרה כי "התנגדות לקיום מדינת ישראל היא אנטישמיות". קורבין, כידוע, ביקורתי מאוד כלפי ישראל, ומקורב לחמאס ולחיזבאללה, ואף תמך בבעלי עמדות אנטישמיות מובהקות.

במאמר המערכת המשותף לשלושת העיתונים – ג'ואיש כרוניקל, ג'ואיש וויק וג'ואיש טלגרף – נכתב כי הסיבה לצעד שנקטו הוא "האיום הקיומי לחיים יהודיים במדינה, אשר ג'רמי קורבין יעמוד בממשלתה". הם הסבירו את אכזבתם ממפלגת הלייבור בעקבות העובדה ש"מפלגה זו הייתה עד לאחרונה המקום הטבעי לקהילה שערכיה והישירות שלה נשחקו על ידי קורבין, אשר מזלזל ביהודים ובישראל. הכתם והחרפה של האנטישמיות התפתחו באופוזיציה של הממלכה מהרגע שהפך ג'רמי קורבין למנהיג בשנת 2015.
מפלגת הלייבור דלדלה את הגדרת האנטישמיות של ה-IHRA, אשר התקבלה בצורה מלאה על ידי הממשלה ו-130 רשויות מקומיות, מחקה ושינתה ארבע דוגמאות קונקרטיות של אנטישמיות הקשורה לישראל", הסבירו עורכי העיתונים.
הם הבהירו את ההשלכות לשינויים שנעשו. "כעת, חבר מפלגת הלייבור יכול לטעון שקיומה של ישראל היא גזענית ולהשוות מדיניות ישראלית לזו של גרמניה הנאצית. אז 'יהודי מלוכלך' זה לא בסדר, אבל אין בעיה להגיד 'כלבה ציונית'?"
אז למה המפלגה לא קיבלה זאת? העיתונאים היהודיים שכתבו את מאמר המערכת הנוקב השיבו: "באם הם היו מקבלים את הגדרת המילה 'אנטישמיות' במלואה, מאות, אם לא אלפי חברי הלייבור היו צריכים להיות מושעים מהמפלגה". הם הוסיפו כי אם לא יקבלו במפלגה את הנוסח המלא, הלייבור תהיה "מפלגה גזענית ואנטישמית".
בתוך כך, ממשלת ישראל דנו בנושא בשיחות פנימיות, אך אין צעד שהתקבל כמו למשל להחרים את המפלגה או היו"ר קורבין, כפי שנהוג מול מפלגת החרות האוסטרית הימנית קיצונית. במשרד החוץ החליטו להשאיר את המאבק בידי הקהילה היהודית, כיוון שלדעתם, באם הם יתערבו זה רק יפגע בקהילה.
בקהילה היהודית אף ביקשו ממשרד החוץ הישראלי שלא לנקוט בצעדים בנושא, כיוון שהם מבקשים לנהל את המאבק בעצמם. במשרד החוץ סבורים שבאם היהודים לא החרימו את קורבין, ומנהלים עימו שיח, ממשלת ישראל איננה יכולה להחרים אותו. זאת בניגוד לקהילה היהודית באוסטריה המחרימה את מפלגת החירות, וכך גם ממשלת ישראל.
