לקראת השקת האייפון 15: הרשויות בצרפת הורו אתמול (שלישי) לאפל לעצור את מכירת האייפון 12 בשל פליטת קרינה אלקטרומגנטית חזקה מדי. כמו כן הרשויות הורו לאפל לתקן מכשירים סלולריים שכבר נמכרו.
הסוכנות הצרפתית המווסתת קרינה, ה-ANFR, אמרה כי בדיקות גילו שהדגם פולט גלים אלקטרומגנטיים היכולים להיספג בגוף ברמה גבוהה מהמותר. ה-ANFR אמר כי הוא "הורה לאפל להסיר את האייפון 12 מהשוק הצרפתי החל מה-12 בספטמבר בגלל שהדגם חורג מהמגבלה" לספיגה אלקטרומגנטית בגוף.
לדבריהם, מעבדות מוסמכות מצאו ספיגה של אנרגיה אלקטרומגנטית על ידי הגוף ב-5.74 וואט לקילוגרם במהלך בדיקות המדמות מצב בו הטלפון מוחזק ביד או נשמר בכיס. התקן האירופאי הוא קצב ספיגה של 4.0 וואט לק"ג בבדיקות כאלה.
"לגבי טלפונים שכבר נמכרו, אפל חייבת בזמן הקצר ביותר לנקוט באמצעי תיקון כדי להביא את הטלפונים התקולים להתאמה", אמרה ה-ANFR בהצהרה באתר האינטרנט שלה. "אחרת, אפל תצטרך להכריז על ריקול". ANFR ציינה כי בדיקות המודדות את הקרינה האלקטרומגנטית הנספגת במרחק של חמישה סנטימטרים עמדו במגבלה של 2.0 וואט לק"ג. ANFR אמרה שסוכניה יוודאו, החל מהיום (רביעי), שדגמי אייפון 12 אינם מוצעים יותר למכירה בצרפת.
בתשובה לסוכנות הידיעות הצרפתית, אפל חלקה על תוצאות ה-ANFR, ואמרה שהיא הציגה מספר בדיקות עצמאיות המראות שהמכשירים עומדים בדרישות, אך החברה בכל זאת תמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם הרשויות.
לרשויות במספר מדינות יש מגבלות על כמות הקרינה האלקטרומגנטית שמותר לטלפונים ניידים לפלוט, כדי למנוע השפעות בריאותיות שליליות. ארגון הבריאות העולמי מציין באתר האינטרנט שלו כי למרות מספר רב של מחקרים "לא הוכחו השפעות בריאותיות שליליות שנגרמו משימוש בטלפון נייד".

החדשות מצרפת הגיעו באותו יום בו חשפה אפל את מערך ה-iPhone 15 החדש שלה, הראשון הכולל חיבור למטען אוניברסלי במקום חיבור ה"Lightning" הייחודי שלה. המהלך נעשה לאחר מאבק עם הרגולטורים האירופיים. האיחוד האירופי מתעקש שכל הטלפונים והמכשירים הקטנים האחרים חייבים להיות תואמים לכבלי הטעינה מסוג USB-C החל מסוף השנה הבאה, מהלך שלדבריו יפחית בזבוז ויחסוך כסף לצרכנים.
"USB-C הפך לסטנדרט מקובל בכל העולם. אז אנחנו מביאים את USB-C לאייפון 15", אמרה קאיאן דרנס, סגנית נשיא אפל לשיווק אייפון, באירוע השקה. העדכון מגיע כאשר ענקית הטכנולוגיה של עמק הסיליקון מתמודדת עם ירידה במכירות האייפון, כאשר המחירים הגבוהים דוחפים לקוחות לדחות את המעבר לדגמים חדשים יותר.
"אפל הייתה צריכה לספק יותר מסתם עדכונים קלים כדי לגרום לאנשים להתרגש מקניית מוצרים חדשים", אמר האנליסט אבי גרינגרט. "אני חושב שהם סיפקו את זה עם הרבה עדכונים, חלקם לא כל כך מינוריים".