בפעם הראשונה: יותר מ-10 אחוזים מהיפנים חצו את גיל 80. הנתונים הרשמיים החדשים מצביעים על כך שהאומה מתמודדת עם אוכלוסייה מזדקנת במהירות.
נתונים ממשלתיים שפורסמו אתמול (ראשון), לקראת החג הלאומי "כבוד לגיל המבוגר" שחל היום, הראו גם כי שיעור האנשים ביפן שעבר את גיל 65 התרחב והגיע לשיא של 29.1 אחוזים לעומת 29.0 לפני שנה. אפשר להשוות את הנתונים מיפן, עם 24.5 האחוזים של איטליה המדורגת שניה ו-23.6 אחוזים של פינלנד במקום השלישי, לפי משרד הפנים. "ביפן יש את האחוז הגבוה ביותר בעולם של אוכלוסייה מבוגרת", אמר המשרד בהודעה לעיתונות.

במשך עשרות שנים, יפן ראתה איך אוכלוסייתה מצטמצמת ומתבגרת, כאשר צעירים דוחים נישואים והולדת ילדים בעיקר בגלל מקומות עבודה לא יציבים וקשיים כלכליים. כתוצאה מכך, יפן חווה קשיים כאשר העלויות עבור טיפול בקשישים מאמירות, כיוון שאין מספיק צעירים למלא את מקומות העבודה ולשלם עבור התוכניות החברתיות ותוכניות הרווחה לטובת הקשישים.
המשרד אמר כי עכשיו, שגיל אוכלוסיית ה"בייבי בומרים" מגיע ל-75 ומעלה, 124.4 מיליון תושבי יפן ממשיכים להזדקן. כ-12.59 מיליון בני אדם הם בני 80 ומעלה ו- 20 מיליון בני 75 ומעלה. כתוצאה מכך, יפן מסתמכת על כוח עבודה מבוגר.
יותר מתשעה מיליון קשישים עובדים, והם המהווים 13.6 אחוזים מכוח העבודה, או אחד מכל שבעה עובדים ביפן. לרבע מכלל הקשישים ביפן יש עבודה, פחות מ-36.2 אחוזים של דרום קוריאה, אבל הרבה לפני מדינות מתפתחות אחרות כמו ארצות הברית ב-18.6 אחוזים, וצרפת ב-3.9 אחוזים.
יותר משליש מהמבוגרים בגיל 70 עד 74 ביפן מחזיקים בעבודה, כך עולה מהנתונים. עד 2040, האוכלוסייה המבוגרת של יפן צפויה להוות 34.8 אחוז מהאוכלוסייה.